Ехо от премиерата на новия челен товарач Komatsu WA475-10 (Галерия)

29.11.2019 Ехо от премиерата на новия челен товарач Komatsu WA475-10 (Галерия)

Тест драйв на Circuit de la Sarthe, виртуални симулатори и специална програма в партньорство с Porsche. Това бяха само част от изненадите по време на премиерата на новия челен товарач Komatsu в 24-тонен клас - WA475-10. На събитието, което се проведе в гр. Льо Ман, Франция, присъстваха стотици гости – лоялни клиенти на марката, представители на браншови организации и представители от дилърската мрежа на производителя.

Основен акцент в програмата бе възможността гостите да управляват машината на Circuit de la Sarthe – трасето на легендарното автомобилно състезание за издръжливост "24-те часа на Льо Ман", както и в специално изградена работна тест зона. Демонстрирани бяха редица нови функции и системи, като например програма за автоматично изключване на двигателя при работа на празен ход, програма за автоматично пълнене на кофата за повече ефективност при продължителна работа, система за регулиране на скоростта спрямо условията на терена и система за контрол на сцеплението против буксуване при движение по наклон.

Сред нововъведенията, които демонстраторите презентираха на трасето, беше иновативна хидравлично-механична трансмисия. Благодарение на нея, новият челен товарач Komatsu WA475-10 се отличава с до 30% по-нисък разход на гориво. Двигателят Euro Stage V пък увеличава мощността и осигурява до 15% по-голям въртящ момент при по-ниски обороти. Работният цикъл е значително по-кратък, а скоростта и стабилността са подобрени, особено при V-образно товарене в ограничени пространства. Силата на повдигане е увеличена с 20%, теглителната сила – с 15%, а силата на вкопаване и завиване – с 10%.

Кубатурата на кофата варира от 4 до 10 m3 в зависимост от обемното тегло на материала, което дава универсално решение за преместване, товарене и транспорт. Допълнителни удобства и улеснения има и в операторската кабина.

Като комплимент към лоялните клиенти на Komatsu, програмата завърши с обиколка на трасето със състезателен автомобил на Porsche – производителят с най-много победи в "24-те часа на Льо Ман".

Припомняме, че новият челен товарач Komatsu WA475-10 бе сред акцентите на bauma 2019.

Вижте повече от премиерата във видеото:

Или в следващата галерия:

Нов челен товарач Komatsu WA475-10 Нов челен товарач Komatsu WA475-10

Нов челен товарач Komatsu WA475-10 Нов челен товарач Komatsu WA475-10

Нов челен товарач Komatsu WA475-10

Нов челен товарач Komatsu WA475-10 Нов челен товарач Komatsu WA475-10

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.