Toyota I_Site – ефективно решение за управление на подемно-транспортна техника

14.12.2017 Toyota I_Site – ефективно решение за управление на подемно-транспортна техника

Екипът на Toyota разработи софтуерно решение, което подобрява безопасността, намалява разходите и увеличава производителността.

В световен мащаб софтуерните проекти се използват за решаване на проблемите с обработка на материали и товари в по-широка перспектива отпреди. Днес предизвикателствата са: да се оптимизира подемно-транспортната техника, подобряване на логистичните процеси, повишаване на гъвкавостта на операциите и намаляване на общото потребление на енергия.

 

С Toyota I_Site клиентите имат ежедневен контрол над техния бизнес. Благодарение на тази система, операторите на подемно-транспортни машини могат да следят за евентуални повреди по мотокарите и обработваните товари, състоянието на батерията и т.н. Данните, съдържащи подробна инженерингова, финансова и административна информация за всяка машина в експлоатация, могат се анализират от потребителя чрез удобен уеб портал. За да се улесни събирането и преноса на данни, се монтира черна кутия във всеки мотокар, която е свързана с централна система. Централният сървър управлява събирането на данни и позволява обработването им през уеб интерфейс. Това е постигнато с използване на последно поколение компютърни технологии, съчетани с модерен уеб дизайн и системи за анализи.

Вижте видео:

През 2013 година списанието ComputerWeekly присъди наградата Enterprise Software Award на Toyota за I_Site като иновативно бизнес решение.

През 2014 година Toyota I_site спечели наградата Логистично решение на годината на наградите IFOY.

През 2017 година броят на инсталираните от Toyota по света I_Site системи достигна 50 000.


Toyota Material Handling пише история, като свърза своя 50 000-ен мотокар в I_Site, което прави компанията не само най-големия производител на кари, но и лидер, когато става дума за телематика и иновации. Продуктовият мениджър на I_Site Marcus Löwendahl обяснява силата на I_Site и телематиката при обработката на товари: "Нашето решение е насочено към всички наши клиенти, които имат за цел да намалят разходите си, да подобрят производителността и да подобрят управлението и  безопасността при своите логистични операции - независимо дали те са клиент с една машина или имат голям парк мотокари. Множество ориентирани към безопасността клиенти по целия свят са намалили драстично броя на инцидентите, след въвеждане на I_Site. "

Софтуерната системата се предоставя на клиентите като продукт, което я прави лесна за поръчка и доставка. Проектът показва силна възвръщаемост на инвестициите, с изплащане в рамките на няколко месеца.

Защо е важно управлението на парка с машини?

Използването на система за управление дава много предимства в четири основни области:

  • КОНТРОЛ НА РАЗХОДИТЕ: Намаляване на разходите от повреди, оптимизиране броя на машините и броя на операторите
  • ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ: Оптимизиране работата на машината, подобряване ефективност на водача, известия в реално време и системни сигнали
  • ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И БЕЗОПАСНОСТ: Контрол на достъпа и лиценза на водачите, предварителна оперативна проверка, шоков мониторинг, шоково блокиране при необходимост
  • ОКОЛНА СРЕДА: По-дълъг живот на машините, оптимизирано използване на батерията, намаляване времето на работа на празен ход на дизелови и газови мотокари.
Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.