Новини

20 години TOYOTA SAS – всичко се свежда до сигурността

16.10.2018 20 години TOYOTA SAS – всичко се свежда до сигурността

Всички мотокари и електрокари на Toyota са оборудвани с Toyota SAS (System of Active Stability) - уникалната Система за активна стабилност на Toyota. След 20 години тя все още е уникална, защитава стоки, машини и оператори, увеличава продуктивността, като в същото време намалява оперативните разходи. Просто никога няма да остарее.

Вижте видео:


View on YouTube

Стабилността, сигурността и безопасността са важни аспекти при обработката на товари. Докато работите с подемно-транспортна машина Toyota, всички действия на транспортиране и подреждане на стоките се усещат стабилни и контролирани, тъй като системата SAS действа преди да настъпи опасна ситуация. Чрез активното наблюдение на ключови параметри на машината, рискът от евентуални аварии се намалява и количеството на обработени палети се увеличава. Това позволява на операторите да работят уверено като поддържат висока производителност през целия работен ден.

По-голям контрол върху ежедневната Ви работа с Toyota SAS

  • По-бързо и по-безопасно съхраняване / изваждане на стоки от стелажите

Важно е операторът да борави с товари на височина без напрежение, за да не причинява повреди на товара или машината. Това ще доведе до повече обработени палети и по-ниски оперативни разходи. Функцията за контрол на мачтата SAS не само следи височината на товара и положението на мачтата, но и определя оптималната скорост и ъгъл за тези параметри. По този начин вибрациите на мачтата ще бъдат сведени до минимум, позволявайки на операторите да поставят или изваждат палети на височина по-бързо.

+ По-уверени и продуктивни оператори

+ По-малко щети по товари / инфраструктура

+ Намалени инциденти

+ Повече обработени палети

+ По-ниски оперативни разходи

  • По-сигурно и ефективно подреждане или товарене/разтоварване на камиони

Регулирането на вилиците в хоризонтално положение, за да се вземе палет, отнема време. С функцията SAS Fork Leveling вилиците се изравняват с натискането на един бутон, което прави тази задача по-бърза за оператора, за по-ефективно и продуктивно обработване на товари, особено във височини. В допълнение, изравняването на вилиците помага на оператора да подрежда правилно и равномерно стоките, като се избягва увреждане на товари и стелажи, съответно намаляват разходите.

+ По-уверени и продуктивни оператори

+ По-малко щети по товари / инфраструктура

+ Повече обработени палети

+ По-ниски оперативни разходи

  • Осигуряване на стабилност при завой

При завиване без регулиране на скоростта има повишен риск от злополука. При по-бързо управление на машините, дори от най-опитните водачи, SAS помага за защита на операторите при вземане на завой, без да се прави компромис с продуктвността. 4-колесните модели Traigo и Tonero имат патентованата SAS Swing Lock Cylinder, която осигурява несравнима странична стабилност при завиване, като автоматично блокира задвижването на задния мост. При 3-колесната серия Traigo, SAS оптимизира скоростта на движение при вземане на завои. По този начин стабилността на подемно-транспортното средство винаги е под контрол.

+ По-уверени и продуктивни оператори

+ По-малко повреди по машините

+ Намалени инциденти

+ Повече обработени палети

+ По-ниски оперативни разходи

  • Повече комфорт при транспортиране на дълги разстояния

Намаляването на физическото натоварване на водачите, като им се предостави удобна позиция за управление, ще окаже положително въздействие върху производителността и здравето. Функцията SAS Steering Synchroniser автоматично подравнява волана с позицията на задните колела. Така се елиминира хидравличното приплъзване на кормилото. Това изравняване помага на водачите да имат по-ергономична позиция на шофиране и да маневрират с машината по най-ефективния начин за безопасни и продуктивни операции. Освен това, 4-колесните модели на Toyota имат уникален дизайн на задния мост с Swing Lock Cylinder, който предлага изключителна стабилност и комфорт на водача при всякаква подова настилка.

+ Повече удобства за операторите и съответно по-висока продуктивност

+ Повече обработени палети

+ По-ниски оперативни разходи

Вижте още за уникалната TOYOTA SAS тук:

Уникалната система за активна стабилност на TOYOTA (SAS) - безопасност на световно ниво

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.