Новини

5 съвета от Toyota за повече комфорт и продуктивност на операторите на мотокари

15.10.2019 5 съвета от Toyota за повече комфорт и продуктивност на операторите на мотокари

Всеки бизнес се стреми да подобри ефективността и да намали разходите си - чрез оптимизиране на стоковия поток, максимално използване на пространството, инвестиране в нови технологии и т.н. Всичко това има положително влияние върху общите разходи. Но ако целта е да се спестят пари и да се спечели производителност, добре е да се фокусирате върху работата на Вашите мотокари и операторите, които ги управляват. 

Работата с подемно-транспортна техника е взискателна: стресът от продължителните складови операции може да натовари водачите, което ги прави по-малко ефективни и продуктивни. Следователно, проактивният фокус върху ергономията може да ви помогне да увеличите производителността.

Евромаркет Кари и Toyota Ви представят 5 съвета за подобряване комфорта и продуктивността на операторите на подемно-транспортна техника:

Какво е ергономия?

Мнозина мислят, че става въпрос за седяща позиция или може би обсег на ръцете. Но ергономията е много повече от това. Тя позволява на работещите да си вършат работата добре. Направете го правилно, безопасно, с удобство и прецизност. Целта е намаляване на напрежението, стреса и дискомфорта, както и работа в по-спокойна позиция, което в крайна сметка води до по-голяма ефективност.

Здравето и работната среда са силно свързани. Скорошно проучване* показва, че операторите на мотокари, електрокари, ричтраци и така нататък имат повишен риск от наранявания на шията и раменете. Изследването сочи, че 49% от хората са имали болки във врата през последната година, а 63% - в раменете. Ето защо е важно да подобрите работните графици, да коригирате работните задачи и да имате ергономично проектирано оборудване.

(*Проучването е проведено от Регионалното звено за професионална и екологична медицина в региона Йостерйотланд, Швеция.)

За да запазите операторите продуктивни и да ги предпазите от преумора през работния ден, добрият комфорт е от решаващо значение. Защото щастливият работник е продуктивен работник. С правилното оборудване ще видите разликата по отношение на здравето и безопасността, производителността и разходите.

Изберете ниска височина на стъпалото на машината

Ниската височина на стъпалото прави многократните качвания и слизания от подемно-транспортното средство, особено при интензивни операции по подбиране на стоки, по-лесни и по-малко уморителни, а работниците по-продуктивни и мотивирани през цялата смяна. Отивайки стъпка напред, решението за дистанционно задвижване може да подобри ергономията още повече. Тази концепция позволява на оператора да мести машината напред, без да се налага да се качва на нея. Операторът може лесно да я движи по пътеката с малко дистанционно управление. Това просто и ефективно решение, „свободни ръце”, му позволява да се движи зад или до подемно-транспортното средство и намалява необходимостта да се качва и слиза постоянно.

Намалете усилията за теглене на товари

Ръчното обработване на товари изисква много дърпане, носене и привеждане, което е прекрасно условие за напрежение по тялото на работника, а това вероятно води до наранявания и отсъствия от работа. Когато теглите товари, компактен влекач ще поддържа плавното придвижване на стоките. Електрическите влекачи са лесни и безопасни за използване, като Ви помагат да маневрирате с товари в малки площи и да ги доставите до правилното място по ергономичен и бърз начин.

Удобно и регулируемо работно пространство

Операторите на подемно-транспортни машини прекарват по-голямата част от работното си време в тях. Следователно, удобната, лесно регулируема седалка, която може да бъде приспособена към техните предпочитания, улеснява значително ежедневната им работа. Това е от решаващо значение и ще допринесе за мотивацията на водачите. Особено при повтаряща се работа във височина, тилът и раменете изпитват напрежение. Кабина, която се накланя при повдигане на товара, ще намали този стрес и ще поддържа оператора по-концентриран и продуктивен. 

Работете на височината на маса, където е възможно

Решенията не трябва да са сложни. Повдигането на товари до удобна височина за обработването им като работна маса с регулиране на височината, ще даде на операторите по-комфортна работна стойка. Фотоклетка за следене на височината на върха на товара ще улесни още повече работата - товарите се движат и спират, а височината на вилиците автоматично се настройва на удобно за оператора ниво.

Уверете се, че сте защитени, когато работите на открито

Условията за работа на открито могат да бъдат трудни поради дъжд, вятър, силно слънце и така нататък. Необходима е подходяща защита за здравето и безопасността на работниците. За да бъде работата на открито също толкова комфортна, колкото и на закрито, към Вашия електрокар, мотокар или ричтрак могат да бъдат монтирани предпазни стъкла, чистачки, кабина (мека мобилна или метална), отопление и други удобства.

Вижте повече за подемно-транспортната техника Toyota, предлагана от Евромаркет Кари, тук: Подемно-транспортна техника Toyota

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.