Новини

Доказана ефективност със серията мотокари Toyota Tonero вече 10 години

05.07.2017 Доказана ефективност със серията мотокари Toyota Tonero вече 10 години

Мотокарите Toyota Tonero се представят в различни отрасли от 2007, празнувайки тази година своята 10-та годишнина под мотото „Лесно свършете работата с мотокар Tonero”.

Tonero серията подпомага компании в цяла Европа да развиват бизнеса си, благодарение на десет години непрекъснато подобрение на цялата гама и на обратната връзка с клиентите. Производствената система на Toyota (TPS), непрекъснатите проучвания и развитие, допринесоха за създаването на ефективни, безопасни и стабилни мотокари, с избор на трансмисии и мощни индустриални двигатели Toyota.

Tonero мотокарите изпълняват прецизно своите задачи и при най-взискателните операции, което е документирано в редица референции от клиенти.
Машините от тази серия са безрисков избор за повишаване на производителността в ключови европейски отрасли:

Пристанища

Здраво шаси, в комбинация с кабина и прикачни устройства, специфични за този отрасъл, правят гамата Tonero подходяща да се справя с всякакви атмосферни условия в пристанищата. Защитени са не само машината и товара, но и водачът има необходимия комфорт при управление, за още по-ефективно извършване на операциите.
Ултра мощният 1ZS двигател, който се предлага на всички модели с конвертор на въртящ момент и товароподемност между 2 и 3,5 тона, има добавена стойност в пристанищата, където операторите са склонни да претоварват двигателя при покриване на по-дълги разстояния. Независими тестове показаха, че 1ZS намалява влиянието на натовареното управление върху потреблението на енергия, което обикновено възлиза на над 35 %.

Производство на напитки

Изборът за хидростатична трансмисия е перфектен за този вид индустрия, тъй като осигурява изключително плавно управление и маневреност в комбинация с по-голяма височина на повдигане и по-високо място за сядане на водача, за оптимална видимост. Мотокарите Tonero могат да бъдат оборудвани с прикачни устройство, специфични за производството на напитки, като например двойни вилици за повишена производителност. Ъгълът на наклона и контролът на скоростта със SAS (Система за активна стабилност) допълнително допринасят за производителността и безопасността като минимизират увреждането на тези крехки и лесно чупливи товари.

Транспорт

Със стандартната си височина, позволяваща мотокарите да влизат безпроблемно в контейнерите, гамата Tonero до 5 тона също е  изключително подходяща за транспортния бизнес. Добавената стойност за тази индустрия е подобрената управляемост по време на транспортиране на дълги разстояния, благодарение на функцията SAS feature Steering Wheel Synchroniser (Синхронизатор на колелата) и в комбинация със системата Load Sensing Power Steering, която се предлага като стандарт за всички модели в серията Tonero. Тази технология предоставя на всички водачи по-интуитивно усещане за кормилно управление, т.е. повишена прецизност при управлението, като машината запазва постоянна степента на реакция без значение от теглото на товара за обработване. Тази система осигурява и значителна икономия на гориво, до 15% в зависимост от модела на машината.

Производство

Богатата гама от мотокари с дизелов или газов двигател, с преобразувател на въртящия момент или хидростатична трансмисия, прави моделите от серията Tonero подходящи за всякакви производствени операции. Осигуряват оптимална видимост и маневреност при вътрешни приложения, както и възможност за различни прикачни съоръжения за всеки тип производство, което отново се потвърждава от клиенти.

Отпадъци и рециклиране

Добре защитените промишлени двигатели, 1DZ-III и 1ZS, елиминират въздействието на мръсотия или прах в тази индустрия. Уникалната система за активна стабилност SAS повишава производителността, особено в комбинация с приспособления като ротатор и клампа, специално проектирани за работа с отпадъци.

Строителство

Здравият Tonero е конструиран така, че да предпазва двигателя в агресивна и запрашена строителна среда, и предлага стабилност, благодарение на характеристиките на SAS, за безопасно обработване на тежки товари. Мотокарите лесно ще свършат работата си в тази среда, благодарение на тяхната издръжливост и надеждност, както е посочено отново в референции от клиенти.

Вижте повече за серията мотокари Tonero на Toyota тук: Мотокари и газокари Toyota

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.