Новини

Ехо от bauma 2019: Какво предстои да видим от Manitou?

20.04.2019 Ехо от bauma 2019: Какво предстои да видим от Manitou?

Телескопични повдигачи с електрически двигател, 100% електрически високопроходими платформи, нови интуитивни панели за управление и ново прикачно оборудване. Така можем да обобщим иновациите, които световният лидер Manitou представи на тазгодишното издание на bauma – едно от най-значителните изложения за строителна техника.

Играчите на строителния пазар – както производители, така и търговци – се изправят пред растяща нужда от гъвкави и нискоемисионни решения, особено за работа в градска среда. Това прави наложително фокусирането върху машини с 0% въглеродни емисии и ниски нива на шум. Предложението на Manitou включва изцяло електрически машини, но също и високоефективни решения, съобразени с нуждите на клиента. Основната цел е не само да се намали стойността на машината за целия ѝ експлоатационен живот, но и да се редуцира отпечатъкът, който оставяме върху планетата”, разказва Арно Соша, мениджър иновации в Manitou Group.

Тази година щандът на компанията бе фокусиран върху екологичните решения, а посетителите имаха възможност да разгледат както вече произведени модели, така и прототипи. Сред най-атрактивните експонати бяха машините от серията Oxygen, която дава алтернатива на дизеловите двигатели и се отличава с 0% въглеродни емисии.

Неин водещ акцент са два електрически телехендлера – телескопичен повдигач MT625 Oxygen и ротационен телехендлер MRT2550 Oxygen. И двете машини са със 100% електрическо задвижване, като запазват характеристиките на дизеловите модели, но значително намаляват своята себестойност. При необходимост те могат да работят и с дизелово гориво, в случай че условията на работния обект не позволяват електрическо захранване. Снабдени са с ново интуитивно управление, а дизейнът им включва разградими и еко материали, като например елементи от дърво в кабината.

Manitou на bauma 2019

Електрически модели има и сред работните платформи. Новата ATJ 200 Oxygen е с работна височина до 20 m и товароподемност до 230 kg. Платформата осигурява същата продуктивност като стандартна машина с дизелов двигател, но същевременно предлага с 20% по-ниска себестойност за целия си експлоатационен живот, с включен разход за гориво. ATJ 200 Oxygen е високопроходима, позволява бързо изкачване на склонове с наклон до 45 градуса и е компактна и удобна за транспортиране. Очаква се да бъде представена на пазара за първи път през 2020 година.

През същата година ще бъде премиерата и на новото попълнение в гамата телескопични товарачи тежък клас – MHT 12330, с височина на повдигане до 12 m, товароподемност 33 t с вилица и 36 t с кука и с двигател Deutz Euro V с 245 HP.

Вижте още: Ехо от bauma: Нови челни товарачи и смарт машини от Komatsu (Галерия)

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.