Новини

ЕВРОМАРКЕТ МЕТАЛ подкрепи българския отбор, участвал в VI-то Международно състезание по заваряване

15.06.2018 ЕВРОМАРКЕТ МЕТАЛ подкрепи българския отбор, участвал в VI-то Международно състезание по заваряване

ЕВРОМАРКЕТ МЕТАЛ подкрепи българския отбор, участвал в VI-то Международно състезание по заваряване /Sixth International Welding Skills Competition/ за млади заварчици.

Съзтезанието се проведе от 5 до 10 юни 2018 година в гр. Джу Джоу, провинция Хунан, Китай. В едно от най-значимите за заваръчният свят събитие взеха участие около 30 отбора, включващи над 300 млади заварчика на възраст между 18 и 35 години, технически ръководители и треньори, както и жури, съдии и научни работници – всички общо около 500 души.

България взе участие в световния конкурс с трима свои състезатели, които бяха излъчени като победители в конкурса „Млад заварчик на България“ 2018 в следните категории:

  • Ненко Иванов на 22 г. от Аурубис България АД, гр. Пирдоп – метод 111/SMAW;
  • Петьо Опров на 33 г. от ДП РАО, гр. Козлодуй – метод 141/GTAW;
  • Лилиян Тодоров на 25 г. „Инстал Инженеринг СВ“ ООД, гр. Пловдив – метод 135/GMAW и категория „Завършен продукт“.

Лилиян Тодоров, който е сребърен медалист и от предишното издание на конкурса от 2016 г. участва в изключително сложната дисциплина „Завършен продукт“, в която се демонстрират умения по 4 процеса в различни съчетания на типове материали и позиции.

За представянето си в Пекин отборът бе ръководен и тази година от инж. Павел Попгеоргиев, координатор по заваряване и главен секретар на Българския съюз по заваряване.

Българските заварчици бяха оценени като едни от най-бързите и технични заварчици в света. В индивидуалните класирания журито награди:

  • Петьо Опров от ДП РАО по метод 141/GTAW получи златен медал.
  • Лилиян Тодоров от „Инстал Инженеринг СВ“ ООД по метод 135/GMAW получи сребърен медал.
  • Ненко Иванов от „Аурубис България АД, който е и най-младия участник в отбора също се класира в челни позиции по своя метод.

Благодарение на всички тези резултати българския отбор успя да заеме престижното 3-то място в конкуренция с над 30 отбора от цял свят, сред които имаше участници от Германия, Австрия, Швейцария, Чехия, Русия, Украйна, Бларус, ЮАР, Корея, Индонезия, Индия и Китай и др.

С тази своя изява българските заварчици се наредиха в челните класации и са припознати като едни от най-добрите заварчици в света.

Честито на младите ни професионалисти!

Вижте снимки:

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.