Новини

Manitou представи два нови модела ротиращи телехендлери с уникални параметри

09.06.2017 Manitou представи два нови модела ротиращи телехендлери с уникални параметри

Manitou Group - световният лидер в производството на телескопични повдигачи, на когото Евромаркет е официален партньор - представи два нови модела ротиращи телехендлери, Manitou MRT 2470 и MRT 3050, на уникална по рода си церемония, предадена на живо в социалните мрежи. Така, освен че предлага най-широката гама на пазара, Manitou вече е и първата компания, предлагаща ротиращи телехендлери с товароподемност 7 t при височина на стрелата 20 m – моделът MRT 2470.

Нашата мисия е да предоставяме на клиентите си най-добрите решения за техните специфични нужди. Ето защо въведохме редица иновации в новите модели и постигнахме по-висока производителност, по-висока сигурност и по-добри характеристики като цяло. С представянето на MRT 2470 и MRT 3050 започнахме нова ера в производството на телескопични повдигачи”, коментира Арнауд Бойер, мениджър маркетинг и разработване на продукти.

Новите модели на Manitou бяха представени на уникална по рода си церемония, излъчена на живо в социалните мрежи:

Иновативният MRT 2470 е проектиран специално за нуждите на тежкото и високото строителство – с нов тип противотежести за най-висока стабилност дори при максимален товар и дължина на разпънатата стрела 24 метра. Допълнително машината може да бъде снабдена с хидростатична трансмисия, благодарение на която операторът може да избира между ръчен и автоматичен режим за смяна на предавките. Максималната скорост на MRT 2470 е 40 км/ч.

Не по-малко интересен е новият MRT 3050 – с максимална товароподемност 5 t и височина на стрелата 30 m. Моделът комбинира сигурност и прецизност благодарение на стабилизатори  с дължина до 6,25 m и допълнителна система за следене на претоварването. Степента на разгръщане на стабилизаторите и натоварването върху тях операторът може да следи на таблото за управление. Освен с хидростатична трансмисия (както при MRT 2470), машината е снабдена и с двигател Mercedes 176 HP Final Tier IV – за максимална скорост 40 км/ч, изключителна мощност при работа и значително редуциране на вредните емисии. Друго ключово предимство е широката гама приложения, които MRT 3050 може да се използва - жилищно, офисно, индустриално, инфраструктурно строителство и др.

Новият ротиращ телехендлер Manitou MRT 3050.

Новият MRT 3050

И двата модела нови телехендлера Manitou са проектирани с цел намаляване на експлоатационните разходи. Конструкцията им позволява бърза и лесна смяна на маслени въздушни филтри, а точките за гресиране са изнесени на удобни за достъп места. Благодарение на дисплея на информационното табло, операторът може да следи състоянието на компонентите на машината, да предвижда интервала за смяна и да осигури по-добра превантивна поддръжка. Всички модели от серията MRT се предлагат с възможност за удължена гаранция – 2, 3 или 5 години.

В допълнение към MRT 2470 и MRT 3050, Manitou представи и нови прикачни съоръжения. Сред тях е ротираща вилица CAT 1200/4000 R, която гарантира по-висока продуктивност, като редуцира движенията по време на работа. Новата вилица е с ротация на 360⁰, товароподемност 4 t при ъгъл на ротация на вилицата до 15⁰ и 2,5 t над 15⁰. Благодарение на CAN-bus сензор, позицията и теглото на товара, както и ъгъла на ротация, се проверяват по няколко пъти на секунда за постигане на максимална стабилност и превенция от претоварване.

Сред новите прикачни съоръжения е и работната платформа с разтегаема работна площ PSE 4200/365 ALU, проектирана специално за моделите от серията MRT. Изработена от алуминий (и значително олекотена), тя позволява увеличение на товароподемността, по-висока ефективност и гарантира максималната експлоатация на капацитета на машината.

Научете повече за иновациите от Manitou в следващото видео:

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.