Новини

Премиерът Бойко Борисов се снима с машините на Евромаркет на АМ Хемус

09.08.2018 Премиерът Бойко Борисов се снима с машините на Евромаркет на АМ Хемус

Премиерът Бойко Борисов инспектира вчера строителната площадка на АМ Хемус между Ябланица и Боаза, където работят машини на Евромаркет –  хибриден багер Komatsu HB365, HB215, PC360, PW180 и трошачка Sandvik QJ241. По време на посещението си той съобщи, че именно това е най-трудният за изграждане участък, за който се изисква огромен труд и капацитет.

„Виждате как се строи в планината - тези българи в камионите, в багерите, във валяците, са герои също. Това прави БВП, това ще доведе повече бизнес и туристи“, коментира Борисов на фона на строителните машини.

Премиерът коментира, че  до момента са изпълнени 30% от предвидените строително-монтажни дейности по участъка и допълни, че се очаква той да бъде пуснат в експлоатация предсрочно през август 2019 г. По-късно този месец ще бъдат пуснати тръжните процедури за строителството на още 52 км между Боаза и разклона за Плевен и Ловеч. Цялата АМ Хемус пък се очаква да бъде реализирана през 2024 г.

На посещението на премиера присъстваха още министърът на регионалното развитие Николай Нанков и председателят на УС на агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.