Новини

Решение на проблема с паркирането предлагат от Евромаркет Аутомотив

01.01.2009

Бургас – 16.10.2008 г. Автоматизирани паркинг системи и паркинг кули, като едно от възможните решения на проблема с паркирането у нас, предложи Евромаркет Аутомотив на презентацията в Бургас.

Всяка година, в разгара на туристическия сезон, крайморските ни курорти са заляти от огромен брой автомобили, а проблемът с недостига на паркоместа се изостря все повече. Според сега действащата Наредба № 7/2003 г. - 2005, необходимата площ за паркиране за леки коли е 22 – 25 м2. Необходимо е да има по едно паркомясто за всяко жилище. Предвижда се допълнително и 10 на сто места за посетители и гости в жилищната сграда, а за офис сгради на всеки 50 m2 по едно паркомясто. Очевидно е, че в презастроените ни курорти такива площи няма.

В зависимост от вида си, паркингите на немския производител на автоматични паркинг системи, автосервизна подемна техника и изложбени кули Nussbaum Group, позволяват паркиране на от 2 до 44 автомобила на площ от 11 m2 до 121 m2.   За по-големи паркинги, с повече паркоместа Евромаркет Аутомотив предлага автоматичните системи за етажно паркиране, произведени от корейската фирма Dongyang Menics.

Meilenwerk-005.jpg

Паркинг системите на Nussbaum се монтират, както на открито, така и на закрито – в жилищни и административни сгради, търговски центрове, хотели, сервизи, изложбени зали на автомобилни производители. Сглобяването на една паркинг система на 2 нива отнема между 5 и 6 часа.

У нас ще се предлагат два вида системи за паркиране Nussbaum: от независим и зависим тип. Първите са за подземни или надземни обществени, жилищни или административни паркинги. За паркирането на автомобила не е необходима помощ от оператор. Вторите – паркинг системи от зависим тип, изискват обслужване от оператор. Подходящи са за изграждане на непознатите все още у нас „Валет” паркинги, както и за търговци на автомобили и за  автосервизи. Те увеличават складовата площ за съхранение на нови автомобили и на такива, които ще се ремонтират, като осигуряват защита от атмосферното влияние и контролиран достъп чрез оператора.  

Новите за нашия пазар автоматични системи за етажно паркиране на Dongyang Menics са напълно автоматични с контролиран достъп, осъществен чрез специален софтуер и не се нуждаят от оператор. Корейските паркинг системи са предназначени само за вграждане и са рентабилни за по-голям брой паркоместа. Изключително компактни, те се предлагат с един до два входа, независимо от броя на паркоместата. Основното им приложение е в обществени платени паркинги с контрол на достъпа, за жилищни и административни сгради, търговски центрове, хотели. Монтажът на такава паркинг система за 20 автомобила отнема около 45 дни.

DongYangMenics-catalog[1]_2.jpg

За разлика от системите на Nussbaum които са модулни и трябва да се предвиди подход към всеки модул тук организацията на паркинга е по-оптимизирана с цел максимално пестене на място.

Според проучване на вносителя Евромаркет Аутомотив АД, паркинг системите на Nussbaum Group са 1,5 - 2 пъти по-евтини в сравнение с конвенционалните паркинги. Цената им се движи от 4 000 €  до 7 000 € за паркомясто. Около 13 000 € на паркомясто пък е цената на паркингите на Dongyang Menics, като в нея са включени доставка, монтаж, тестове и пускане в експлоатация. Съществено предимство на корейските системи е тяхната компактност и пестенето на площи. За изграждане на конвенционален паркинг за подземно ниво за 20 паркоместа, в идеалния случаи, са необходими около 500 м2 с рампата на дълбочина 3 м. Паркинг на Dongyang Menics за същите нужди се разполага на площ от 110 м2 и на дълбочина 7.5 м.

В световен мащаб Dongyang Menics има сключени договори за износ за САЩ и страните от Азиатския пазар. През 2005г фирмата отбелязва производството на 500 000та система. Производителят разполага с доста дълга референтна листа.

Евромаркет Аутомотив предлага и изложбено-складови кули Nussbaum Tower, за автомобили до 2,5 тона и дължина до 520 см. Всеки етаж от кулата побира до 4 автомобила, а броят на етажите е от 7 до 12. Подобни кули масово използват BMW, Mercedes-Benz, Opel, Ford/Mazda, Renault, Peugeot.

smartTowerXXL2.jpg

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.