Новини

Роботизирана система за заваряване Panasonic за „Микони” ООД

13.06.2017 Роботизирана система за заваряване Panasonic за „Микони” ООД

„Микони” ООД – водеща българска фирма с основна дейност в областта на металообработкатa – увеличи мощностите си с роботизирана система за заваряване Panasonic PerformArc PA-MT с робот Tawers TM 1800 WG3. Компанията има над 20 години опит в производството на пътни знаци, табели, парапети, огради, предпазни съоръжения и други метални конструкции. Доставката на системата е реализирана от Евромаркет Метал по ОП „Иновации и конкурентноспособност”.

Едно от основните предимства на системата PerformArc PA-MT е вграденият към контролера заваръчен токоизточник. От една страна, това позволява използването както на МИГ/МАГ, така и на ВИГ заваряване – за разлика от стандартните роботизирани системи, чиито отделни контролер и токоизточник дават възможност за използването само на един заваръчен метод. От друга страна, интеграцията между тези два компонента осигурява изключително висока скорост на комуникация между тях – при обикновените системи наличието на повече комуникационни платки, управляващи кабели с различна дължина и други елементи значително намалява скоростта и води до загуба на синхрон. Синхронизацията на PerformArc PA-MT е допълнително гарантирана от факта, че всички компоненти на системата са разработени от един производител – Panasonic.

Роботизираната система Panasonic PerformArc PA-MT с робот Tawers TM 1800 WG3 предлага още ключови предимства:

  • Функция за завършване на шева и контрол на тела Wire Stick Auto Release, при която при завършване на заваръчния шев машината автоматично разбира дали заваръчният тел е залепнал в заваръчната вана и при необходимост запалва повторно заваръчната дъга.
  • Функция за автоматично повторение Overlap Function, позволяваща автоматично повторение на даден участък в случай на прекъсване на работа на робота – от точката на прекъсване на процеса. Тази функция значително редуцира времето на работа и труда по отстраняване на дефекти при заваряване.
  • Функция за мониторинг на заваръчните параметри и качеството на шева Welding Data Supervision, която следи процеса на заваряване и предупреждава за нарушения на зададените лимити в параметрите на процеса.
  • Функция за автоматично рестартиране на заваръчната дъга Arc Start Retry – от началната точка, в случай че по някаква причина (слаб контакт, липса на маса и т.н.) дъгата не се е запалила при стартиране на движението на робота.

Научете повече за роботизираните заваръчни системи Panasonic, като се свържете с нашите търговски специалисти.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.