Новини

Светът на машините: Месец юли в снимки

09.08.2019 Светът на машините: Месец юли в снимки

Десетки служители на шведската минна компания Boliden позират гордо пред Komatsu 830E-5 – първият голям минен камион Komatsu в Европа. В Италия тържествено бе дадено началото на възстановителните дейности по моста "Моранди" в Генуа – с участието на бетон-помпи Cifa. Doosan Machine Tools презентира някои от най-новите си модели стругови и обработващи центри, а специалистите от Evapco и FG Wilson ловят красиви гледки от върховете на небостъргачите в Ню Йорк и Лондон, докато монтират водоохладителни кули и дизел генератори.

Събрахме за вас най-интересните събития от света на строителната и индустриалната техника и най-забележителните гледки от изминалия месец юли, запечатани в снимки от нашите партньори – Komatsu, Cifa, Lincoln Electric, Doosan Machine Tools, Evapco и FG Wilson. Вижте ги тук:

1. Brown and Mason е една от най-големите компании в Европа, специализирани в разрушаване на сгради и индустриални обекти. Компанията е също един от най-големите клиенти на Komatsu и разполага с десетки машини на японския производител. През юли видяхме впечатляващи снимки на Brown and Mason при извеждане от експлоатация на стара електроцентрала.

Komatsu Demolition Komatsu Demolition

2. Още Komatsu и отново разрушаване на сгради, този път в Полша. Автор на снимките: Mobilstudio.

Komatsu Demolition Komatsu Demolition

Komatsu Demolition Komatsu Demolition

3. Далеч по-приятно място за работа е един от обектите на португалската строителна компания Pragosa, част от международната корпорация Pragosa Group – строеж на кей на остров Тавира в провинция Алгарв, Португалия. За изграждане на съоръжението компанията се е доверила на бетон-помпи и бетоновози Cifa.

Cifa

4. Машините на Cifa се използват и за един от най-отговорните проекти на десетилетието – възстановяване на моста „Моранди” в Генуа, Италия, който се срути трагично през август 2018 година. Тържествената първа копка на реконструкцията привлече редица публични личност, включително италианския министър на инфраструктурата и транспорта Данило Тонинели, кмета на Генуа Марко Бучи и президента на регион Лигурия Джовани Тоти. Сред машините, които участват в проекта, са бетон-помпи Cifa K52L и K36L.

Cifa

Cifa Cifa

5. Междувременно Cifa представи нови, специално проектирани бетоновоз-помпи MK25H в яркожълт цвят.

Cifa Cifa

6. Недалеч от Италия, в слънчева Испания, намираме друга машина с открояващ се жълт нюанс. Това е верижен багер Komatsu PC1250SP-11, който е в експлоатация в кариерата Pizarras La Baña.

Komatsu

7. Минната техника на Komatsu бе на фокус през юли. Именно през изминалия месец по време на специална церемония бе представен първия за Европа голям минен камион Komatsu 830E-5. Мястото е финландската кариера Kevitsa, а собственик на техниката е шведската компания Boliden, която оперира там. До януари 2020 г. компанията ще получи още 17 камиона Komatsu. "Днес е паметен ден за Komatsu Europe. Но доставката 830E-5 е само началото – нашата цел е да доминираме на пазара на минна техника в Европа", коментира Мас Моришита, CEO и президент на Komatsu Europe, който присъства на събитието и който още в началото на 2019 г. съобщи плановете на компанията за навлизане на европейския пазар на минна техника.

Komatsu

Komatsu Komatsu

8. Междувременно корейският технологичен гигант Doosan Machine Tools презентира нови модели обработващи центри – MD6700 и DVF 8000. И двата модела бяха сред акцентите на Doosan International Machine Tool Fair – изложение на производителя, което се проведе в Корея по-рано през годината. Новите модели вече са достъпни за поръчка и в Европа. Вижте ги тук.

Doosan Machine Tools Doosan Machine Tools

9. Американският гигант в заваряването Lincoln Electric не залага на професионална фотография за промотиране на продуктите си. Вместо това използва едно от любимите лица на Америка – Емили Ридъл, участник в популярната риалити поредица на Discovery Channel "Злато в Берингово море" и любител на заваряването, която от юли се радва на нова заваръчна машина.

Lincoln Electric

10. Едно от предимствата да монтираш водоохладителни кули е възможността да се любуваш на красиви гледки от върховете на небостъргачите. В това ни убеждават специалистите от Evapco, които през юли доставиха оборудване за няколко сгради в Ню Йорк.

Evapco

11. Височината не е предизвикателство и за световния производител на дизел генератори FG Wilson, чието оборудване дава енергийна независимост на много емблематични сгради по цялото земно кълбо. Снимката е от монтажа на три дизел генератора за 230-метровия небостъргач 110 Bishopsgate – една от известните сгради на Лондон.

FG Wilson

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.