Новини

Телехендлер Manitou MHT10130 за "М-Транс" ЕООД

03.04.2018 Телехендлер Manitou MHT10130 за "М-Транс" ЕООД

Интервю с г-н  Николай Колев, управляващ директор на "М-Транс" ЕООД, публикувано в сп. "Строителна техника".

Господин Николай Колев, управляващ директор на "М-Транс" ЕООД, ни посреща на северната работна площадка на "Аурубис България" в гр. Пирдоп. Фирмата му, изпълняваща транспортно-логистична дейност с насипни и извънгабаритни товари, е създадена да обслужва големи промишлени предприятия, и заводът на "Аурубис" е един от големите ѝ обекти. Там работи и едно по-различно Manitou - модел MHT10130, произведен да покрие тежките индустриални условия на "Аурубис" в световен мащаб. Този телескопичен повдигач е снабден със специални гуми, съобразени с интензивността на работата, усилени цилиндри за повдигане и телескопиране с вградена функция за забавяне на хода в крайни положения, както и с усилени оси, които елиминират нуждата от стабилизатори. Повече за впечатленията от машината научете от Николай Колев.

Телехендлер Manitou MHT10130

Господин Колев, вие работите със специализирания модел Manitou, изработен специално за условията в "Аурубис", вече трети месец. Какви са впечатленията Ви от машината?

Manitou MHT10130 е нова техника, добре направена, има много функции, електроника, и доста сложна конструкция. За периода, в който я експлоатираме, сме много доволни от нейното представяне, особено като се има предвид, че е постоянно натоварена - 99% от изходната продукция на катодна мед, която виждате на влаковата композиция, се товари от тази машина. Започнахме да работим с MHT10130 почти веднага, след като ни беше доставена и след като направихме първоначалните настройки на стрелата. Трудно мога да направя аналог с друга техника, защото машината е custom изпълнение за работа в заводите на "Аурубис" в световен мащаб и повечето производители на телескопични товарачи нямат такъв специализиран модел. Това е и причината да изберем Manitou MHT10130 - напълно отговаря на нашите изисквания.

Кое е най-отличително и впечатляващо в този специализиран модел?

Може би едно от най-отличителните неща е скоростта на работа - с този телехендлер се работи бързо и лесно, има фиксирани нива на вдигане на стрелата, от които може да се избира, както и най-различни функции на електрониката. Машината е маневрена и има много сериозна товароподемност, а това нас основно ни интересува. Нещо, което безспорно впечатлява, е нейната стабилност. MHT10130 е модел без стабилизатори, а работи на далечно разстояние и с тежък товар - за подреждането във вагоните на пакети с такъв тонаж като тези тук (от 5 тона при катодна и 7 при анодна мед) машината трябва да се пресяга повече и да запази стабилност. Това е нещото, което най-много ми харесва. Освен това кабината е много user friendly, удобна за работа, ергономична и операторите са доволни от нея.

Телехендлер Manitou MHT10130

Какви са впечатленията на операторите?

В началото момчетата бяха малко респектирани, но като поработиха няколко дни свикнаха доста добре и мисля, че се справят. Нещо, което беше различно за тях, е видимостта, понеже конструкцията на по-старите модели е различна. Различни са и управлението, и функциите. Удобството определено е по-голямо.

Един от факторите да изберете точно този модел телескопичен товарач са специфичните изисквания на работата Ви в завода на "Аурубис". Повлияха ли върху решението Ви експертните съвети от производител и доставчик?

От много време сме в контакт с "Евромаркет" за всякакви машини, като сме купували от тях почти всичко, от което сме имали нужда като техника. Конкретно за тези изисквания много пъти сме коментирали кое е най-подходящо. Първоначално искахме да купим машина от по-малък клас, но се оказа, че нейните характеристики не са подходящи за нашата дейност, особено когато трябва да се товари материал на по-голяма височина. Затова решихме да вземе машина, която ще е сигурна и ще ни върши работа, а марката избрахме, защото Manitou си е Manitou - доказан производител. В последствие на място в завода ни посетиха и представители на Manitou, които също дадоха своето мнение и така стигнахме до краен резултат - MHT10130. И като тонаж, и като възможности, и като характеристика на стрелата и на повдигане - всичко сме постигнали с дискусия с доставчика и производителя. Има го и факторът "Аурубис" - машината трябва да има поле за работа и перспектива, защото това е много сериозна инвестиция. А и трудно се поддържа такъв обем на работа със стара техника.

Телехендлер Manitou MHT10130

Налагало ли Ви се е досега да използвате сервизни услуги?

Сервизни услуги - не, но ни предстои планово техническо обслужване. За нас сервизът е най-важен, защото машината работи при товаренето на готова продукция и сме чувствителни към всяко прекъсване на работния процес. Конструкцията е много специализирана и не можем да я ремонтираме сами. Ето защо ни е обещано и очакваме бърза и адекватна реакция от Евромаркет при всеки проблем.

Бихте ли направили отново същия избор?

Тепърва ни предстои да събираме впечатления, но машината наистина е добра. Да, бихме я избрали отново.

Телехендлер Manitou MHT10130  Телехендлер Manitou MHT10130

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.