Новини

Зимно ръководство от TOYOTA: Подгответе мотокарите си, идва зима!

12.12.2017 Зимно ръководство от TOYOTA: Подгответе мотокарите си, идва зима!

Дните стават по-кратки и времето става все по-студено: ясно е, че идва зимата. Това влияе и върху работните условия и оборудването, което се използва вътре и особено извън Вашия склад.

Как можете да продължите безопасно работата си? Специалистите на TOYOTA и Евромаркет Кари дават някои съвети и трикове, които ще бъдат полезни за Вашите машини и оператори през зимата.

Безопасността на първо място

Когато работите извън склада, проверете времето, за да избегнете неприятни изненади и да се подготвите за това. Замръзнало ли е? Валяло ли е през нощта? За всеки случай, когато управлявате мотокара, бъдете внимателни и се движете толкова бързо, колкото условията позволят, защото дори вътре в склада може да бъде хлъзгаво.

Сложете зимната си екипировка

Тъй като температурите може да спаднат доста през зимата, подходящото облекло става изключително важно, особено когато работите дълги часове на едно място. Зимното облекло трябва да е устойчиво на вятър, а също носенето на ръкавици и шапка не е лукс, а за да се предпазите от студа. Поради ограничената видимост през по-късите дни и снеговалеж, най-добре е да носите светлоотразителна жилетка.

Подгответе подемно-транспортните си машини

Не само Вие, но и Вашите мотокари трябва да бъдат оборудвани с подходяща зимна екипировка. Основен елемент за машините, които работят на открито, определено са зимните гуми: пневматичните гуми и гумите с вериги гарантират сцепление и стабилност на хлъзгави повърхности. За да Ви е топло и да сте защитени по време на опериране с машините, устойчивите на атмосферни влияния кабини от TOYOTA ще се погрижат за това - твърди или меки мобилни. Докато работите, винаги имайте предвид слабата видимост и се уверете, че работят всички светлини на машината. 

Проверете два пъти

Безопасността е важна при всяка операция, но още повече по това време на годината. Опитайте се да започнете всяка смяна с поредица от проверки, за да се уверите, че цялото оборудване е безопасно за работа. Можете просто да следвате препоръчителните дневни / седмични проверки както е посочено в инструкциите за оператора. Също така проверявайте нивата на горивото и маслото и изчаквайте мотокарът да загрее достатъчно, което е важно както за двигателя, така и за хидравличната система.

Обърнете специално внимание на Вашите машини

През зимата подемно-транспортната техника изисква  правилна поддръжка повече от всякога. По този начин можете да бъдете сигурни, че оборудването ви няма да се повреди заради студа.

  • Почистете добре машините
  • Планирайте превантивна поддръжка
  • Обърнете специално внимание на батериите
  • Следете всички индикирани проблеми
  • Съхранявайте оборудването, което не се използва през зимата, на сухо място

Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с нас и ние ще Ви дадем още полезни съвети:  

Тел. 02 / 9767301, E-mail: karry@euromarket.bg

Вижте още за подемно-транспортната и складова техника TOYOTA, предлагана от Евромаркет Кари, тук: ПОДЕМНО-ТРАНСПОРТНА ТЕХНИКАОбратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.