Евромаркет с принос към екологията на столицата

24.07.2013  Евромаркет с принос към екологията на столицата

Евромаркет достави контейнери и биоразградими чували, с които ще се извършва предварително разделно събиране на отпадъци в столичните райони „Овча Купел” и „Кремиковци”. Доставката е част от амбициозен проект на Столична община за подобряване на разделното събиране в Столицата. Kонтейнерите за стъкло и биоразградимите чували са предназначени за ползване от домакинствата, а на определени точки пред различни обществени обекти ще се монтират и големи контейнери тип „иглу”.

Началото на амбициозния проект беше поставено от кмета на София Йорданка Фандъкова в село Долни Богров, район Кремиковци. Пред детска градина № 140 представители на Евромаркет раздадоха на всяко домакинство един контейнер за стъкло и два биоразградими чувала, като единият е за хартия и картон (син), а другият за пластмаса и метал (жълт). Биоразградимите чували ще се прибират със сметоизвозващ автомобил веднъж седмично, а контейнерите за стъкло ще бъдат изпразвани веднъж месечно.

 
 

По-рано през тази година в рамките на проекта на Столична община, Евромаркет достави 5 сметосъбиращи и извозващи машини Tisan, с които ще се осъществява извозването на разделно събрания отпадък.

Интересен факт е, че доставените машини са уникални, заради тяхната многофункционалност, защото за първи път на пазара се предлага решение за автомобил с възможност за обслужване както на стандартни кофи с обем 120, 240 и 1100 л., така и на кофи тип „иглу” за разделно събиране на отпадъци. По прогнози на Столична община до 2016г. количествата отпадъци за рециклиране, събрани при домакинствата, в район Овча купел ще бъдат 26%, а за район Кремиковци 22%.

 

   Грижата за околната среда е един от ангажиментите на Евромаркет

Като уважавана компания с история и утвърдено име Евромаркет разбира, че опазването на околната среда е един от най-важните въпроси в световен мащаб, затова доставяната от нас техника отговаря на всички задължителни норми за безопасност и вредни емисии. Компанията подкрепя инициативи и е част от редица проекти с екологична насоченост.

     Снимки от събитието

  Кликнете върху снимките за по-голям размер.

 


 

Научете повече и за:
• 5 многофункционални машини TISAN за разделно събиране на отпадъци, доставени от Евромаркет, ще обслужват столичните райони „Овча купел” и „Кремиковци”
• Евромаркет участва в най-голямото пролетно почистване в България

Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.