Евромаркет участва в най‐мащабното пролетно почистване в България

25.04.2013 Евромаркет участва в най‐мащабното пролетно почистване в България

За втора поредна година служители на Евромаркет от регионалните офиси във Варна и Плевен се включиха активно в най-мащабното пролетно почистване в страната – „Да изчистим България за един ден”.

Плажът, който се намира в близост до китното село Шкорпиловци, е популярна дестинация за туризъм и отдих, но за жалост след посетителите по плажната ивица и околните райони остават голямо количество отпадъци от стъкло, найлон и хартия. Доброволците на Евромаркет успяха да съберат значително количество отпадъци, като по този начин дадоха принос за една по-чиста България.

Колеги от новия регионален офис на Евромаркет в Плевен, също се включиха в почистването, като събраха всички отпадъци в района на офиса и близката градинка.

 

    Когато работата в екип дава големи резултати

На 20 март Евромаркет стана част от 375 000 хиляди доброволци, които по данни на Министерство на околната среда и водите заедно изчистиха общо:
• 12 811 тона отпадъци;
• 2136 почистени нерегламентирани сметища;
• 1494 почистени замърсени зони маркирани на картата.
Най-много замърсени зони са почистени в София, Варна, Велико Търново и Пловдив.

Участието на Евромаркет в кампанията „Да изчистим България за един ден” не е единствената проява на отговорност към околната среда. Всяка машина, доставена от Евромаркет, отговаря дори и на най-строгите изисквания за вредни емисии, което е крачка напред в борбата със замърсяването на въздуха и природата. Евромаркет е една от първите компании, която въведе задължителното разделно събиране на отпадаците във всичките си регионални офиси.

Екипът от Евромаркет офис Варна и тази година почисти плажа на с. Шкорпиловци.

Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.