Почти всеки трети нов верижен багер в България е Komatsu

07.01.2020 Почти всеки трети нов верижен багер в България е Komatsu

Почти всеки трети нов верижен багер в България над 11 тона е Komatsu. Според наскоро обявени данни само за 2018 г. пазарният дял на Komatsu в страната е 30% в клас верижни багери.

Интересен факт е, че повече от половината от доставените машини са хибриди, като сред тях най-предпочитаният модел е HB215LC-3 – хибриден багер в 23-тонен клас, подходящ за разнообразни приложения. Данните потвърди Ивайло Радев, изпълнителен директор на Евромаркет Кънстракшън, официален представител на Komatsu за България.

 "Komatsu е един от най-иновативните производители на строителна техника. Клиентите ни имат очаквания както към хибридните, така и към конвенционалните модели – очаквания за качество, производителност и икономия на гориво, които се оправдават. Познаването на спецификите на техния бизнес ни позволява да им предложим най-подходящите за тях технологии, от които могат да извлекат предимства. В съчетание с добрия сервиз, бих казал, че не сме изненадани от статистиката", коментира още Радев.

Хибридните багери Komatsu използват два мотора - дизелов и електрически. Технологията намалява не само разхода на гориво (с до 30% в сравнение с конвенционален модел), но също и количеството вредни емисии. Припомняме, че в началото на 2019 г. производителят намекна за  разработването на хибридни верижни багери в класове, различни от досегашните 23 и 36-тонни.

Данните за представянето на Komatsu на българския пазар бяха представени в края на 2019 г. по време на годишната дилърска среща на производителя. Резултатите донесоха отличие на Евромаркет за най-голям пазарен дял в клас верижни багери в Европа. Приза бе приет от Ивайло Радев.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.