Евромаркет Метал вече е представител на металорежещи инструменти Kennametal

01.10.2019 Евромаркет Метал вече е представител на металорежещи инструменти Kennametal

Евромаркет Метал е новият официален представител на американската компания за металорежещи инструменти Kennametal. Продуктовото ѝ портфолио включва инструменти за струговане, инструменти за фрезоване, инструменти за пробиване и други, намиращи различни приложения в металообработката.

Партньорството с Kennametal е голям успех за Евромаркет Метал и в частност за нашето поднаправление, специализирано в металорежеща техника. То беше създадено през 2015 година с подписването на договор за представителство на Doosan Machine Tools и оттогава насам се отличава като най-добрия стартъп в историята на холдинга. Добавянето на металорежещи инструменти Kennametal към портфолиото му е следващата логична стъпка за неговото развитие, която ни дава предимството да затворим кръга и да предлагаме на клиентите си комплексна, експертна услуга”, коментира Добромир Петков, мениджър Евромаркет Метал.

Kennametal има над 80-годишна история и е сред водещите световни иноватори в своята област. Компанията има над 1700 патента за иновации и високоякостни сплави, които увеличават ефективността, качеството и експлоатационния живот на инструментите. Благодарение на това Kennametal е нарицателно за производителност, трайност и прецизност в сферата на металорежещите инструменти. Носител е на десетки награди за качество, включително от производители като Bosch, Boeing, BMW и Honda. Днес компанията разполага с производствени бази и представителства в над 65 страни по света и бележи близо 2.4 млрд. долара приходи за 2018 година.

Освен металорежещи инструменти Kennametal произвежда също компоненти и техника за аерокосмическата и минната индустрия, добивната промишленост, енергетиката, автомобилостроенето, машиностроенето и др. Интересен факт е, че по-рано тази година компанията стартира партньорство с Gardner Denver, основен партньор на Евромаркет Компресорс и водещ производител на компресори в света. Kennametal ще доставя специално проектирани компоненти за цялата гама компресори на GD. Изработени от износоучтойва сплав, компонентите се отличават с дълъг експлоатационен живот и значително намаляват времето за престой на компресорите поради обслужване.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.