Заедно за едно добро

15.11.2017 Заедно за едно добро

"Вярвам в доброто, в солидарността и съпричастността, затова още в момента, в който разбрах за инициативата "За едно добро", у мен нямаше никакво съмнение, че ще помогна. Аз съм длъжна - и като жена, и като майка - да направя всичко по силите си, за да се чувстват нашите дъщери и внучки по-сигурни и защитени. Нещо повече - бях възхитена от куража и борбеността на Нана. Тази кампания ни прави по-мъдри, по-благородни и се случва благодарение на силата да бъдеш Нана!"

Боряна Радева и Нана Гладуиш

С тези думи Боряна Радева, главен мениджър на "Евромаркет Груп", се обърна към гостите на благотворителната вечеря, организирана от списание EVA в подкрепа на инициативата "За едно добро" и фондация "Една от 8". Госпожа Радева лично предаде на госпожа Гладуиш, създател на фондацията, акт за дарение, с който безвъзмездно дарява мобилен ехограф за диагностика на рак на гърдата. Той ще бъде инсталиран в пътуващия розов кемпер на "Една от 8", който пътува из цялата страна в помощ на жените с рак на гърдата и предлага профилактика за всички желаещи.

Нана Гладуиш с акта за дарение от Евромаркет

"Направихме този розов кемпер, защото вярваме, че с присъствието си в София ще помагаме изключително много. Но ние искаме да достигнем и до малките населени места и ще го направим благодарение на ехографа. Ще достигнем до онези малки закътани градчета, селца и къщички, където една или много жени ни очакват, за да ги подкрепим. Моята философия е, както е казал Никос Казандзакис, че единственият начин да спасиш себе си се състои в това, да се бориш да спасиш другите", каза Нана Гладуиш.

Благотворителната вечеря се проведе в Гранд Хотел София на 13 ноември и на нея присъстваха над 150 души, които показаха отношение и съпричастност към каузата за борба с най-често срещаното раково заболяване сред жените - рака на гърдата. Събитието е част от кампания на списание EVA, като целта е тя да се превърне в дългогодишен проект. Припомняме, че миналата година кампанията събра средства за закупуване на мобилен апарат за диагностициране на рак на гърдата, който бе дарен на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в гр. София.

Вижте още в следващата галерия:

Боряна Радева 

Боряна Радева и Нана Гладуиш  Боряна Радева и Нана Гладуиш

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.