Разходка в небето над Гранд каньон благодарение на Lincoln Electric

10.01.2014 Разходка в небето над Гранд каньон благодарение на Lincoln Electric

Според нашите партньори Lincoln Electric заваряването е навсякъде около нас и дава възможности за много иновации. Затова те подкрепят различни проекти и новаторски инициативи. Една от тях е построяването на голяма стъклена тераса над Гранд каньон.

Когато орел прелита над Гранд каньон, той излита от ниско, събира сили и след това се плъзга по небето далеч над земната повърхност. Точно така е искал Дейвид Джин да е чувстват хората, стоейки пред величието на каньона. Неповторимо по рода си преживяване предоставя съоръжението построено с помощта на екипа и машините на Lincoln Electric наречено Sky Walk (разходка в небето). 

Разходка в небето над Гранд каньон

Уникалната структура поставена на ръба на Гранд каньон е с форма на подкова и дава възможност на посетителите да се разходят на височина от 1219 метра над река Колорадо. Подът на съоръжението се състои от 46 стъклени панела, които създават чувството, че се разхождате в небето.

„В началото тук имаше само змии, скали, прах и вятър” споделя Мануел Махика – изпълнител от Executive Construction Management. Мястото на този мост в небето се намира на няколко часа от най-близкия град. Затова всичко необходимо за сглобяването и построяването му като ток, машини и консумативи е трябвало да бъде пренесено на това труднодостъпно и пусто място. 

Ключов фактор в издръжливостта се оказва заваряването на стоманената конструкция на съоръжението. Заваръчният процес отнема цели 4 месеца на висококвалифицираните професионалисти, работещи по проекта. Хиляди заварки са  направени, докато терасата е напълно завършена. "Заваряването беше всичко за успеха на проекта", отбелязва изпълнителят Клиф Роджърс от APCO Construction. "Всичко трябваше да се направи без грешка. Заварките са това, което осигурява стабилността на конструкцията."

Заваряването беше всичко за успеха на проекта

След завършване на съоръжението започва най-трудната част от работата – как то да бъде преместено и застопорено на ръба на Гранд каньон, без да падне в пропастта или да се счупят стъклените панели. За успешното преместване изпълнителите решават да използват метода „прът-и-плоча” използван от египтяните за построяването на пирамидите.

Първоначално никой от работниците и изпълнителите не подозира усещането и тръпката, която ще предизвика „разходката в небето” над Гранд каньон. Веднъж стъпили върху стъкления под на моста и поглеждайки надолу през стъклото те почувствали, като че ли наистина летят.

          Пълната гама продукти на Lincoln Electric за България е осигурена от Евромаркет Заваряване: машини за МИГ/МАГ заваряване, машини за ВИГ заваряване на черни и неръждаеми метали, машини за ръчно електродъгово заваряване, мултифункционални токоизточници и консумативи за тях. Повече информация прочете тук.

Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.