Социална отговорност

15.04.2013 Социална отговорност

Като социално отговорна компания Евромаркет Груп е инициатор на редица социални програми. Евромаркет Груп направи подарък за децата на София като възстанови със собствени средства единствения детски спортен комплекс в Младост 1.

За рекордното време от месец и половина напълно възстановихме неизползваемите преди това площи - асфалтовото покритие и обраслите с трева ограждения, както и съоръженията. Спортният комплекс разполага с игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и тенис на маса, на площ над 1650 кв.м. Целият район около комплекса е почистен и залесен.

Евромаркет Груп работи по дългосрочни програми за подпомагане на децата, лишени от родителски грижи, настанени в домовете за сираци в град Кюстендил и с. Тотлебен, Плевенска област.

Евромаркет Груп е партньор и дарител на ОДЗ № 9 Зорница в София. Ежегодно децата получават коледни подаръци, а персоналът – техника за поддръжка.

Следвайки корпоративната си политика, Евромаркет Груп оказва подкрепа по време на учебния процес на катедра „Корабостроене” към Корабостроителния факултет на Техническия университет във Варна. Компанията подкрепя професионално и материално процеса по подготовка на квалифицирани инженерни кадри за нуждите на корабостроенето и кораборемонта.

В подкрепа на млади таланти в областта на архитектурата и строителството Евромаркет Груп стана съучредител на стипендия на името на големия български възрожденски архитект и строител Уста Колю Фичето, която ще се връчва ежегодно за отлични постижения в учебната и академичната дейност.

Ние вярваме, че трябва да се погрижим за това, което имаме като история и памет,ние трябва да съхраним това, което ни е оставено от поколенията, за следващите.

Евромаркет Груп е създател на фондация Етерна – организация с идеална цел, създадена за възстановяването на Боянската църква. Организирайки дарителска кампания за целта, ние станахме първи дарител и само за четири месеца фондацията събра необходимите средства, така че днес стенописите в източната част на Боянската църква са възстановени и храмът е реставриран цялостно.

През 2010 Евромаркет Груп подкрепи възстановяването на музея на талантливия народен архитект и строител Уста Кольо Фичето в Дряново.

И през 2011 г. Евромаркет Груп продължава да е съпричастен към опазването и съхраняването на националното ни културно наследство. Затова поставихме началото на друга благородна кауза: дарителска инициатива за възстановяването на Гигинския манастир, една от „Вечните сгради на България”.

Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.