Учебен тренажор VRTEX® 360 - симулатор на заваръчен процес в реално време

15.05.2014 Учебен тренажор VRTEX® 360 - симулатор на заваръчен процес в реално време

Lincoln Electric създаде уникален тренажор VRTEX 360 симулиращ заваръчен процес в реално време. Тази компютърно базирана система е учебно пособие, създадено да позволи на обучаващите се заварчици да практикуват заваръчни техники в симулирана среда. В програмата е заложено ефективно практикуване на знания, като в същото време се намалява разхищението на средства в сравнение с традиционните начини за обучаване на заварчици. Комбинацията от реалистична околна среда, заваръчна вана и околен шум, които във всеки един момент се променят спрямо движенията на заварчика осигуряват реално и вълнуващо изживяване от първа ръка.

Едно от основните предимства на VRTEX 360 е гъвкавостта. Системата дава възможност за:

  • Избор на заваръчен процес (ръчно електродъгово заваряване (РЕДЗ), МИГ/МАГ заваряване, заваряване с тръбни телове със защитен газ или заваряване с тръбни телове без защитен газ) 
  • Избор на типа заваръчни шевове 
  • Избор на позицията на заваряване 
  • Избор на дебелина на материала 

VRTEX 360 е изключително иновативен тренажор. Той представлява високотехнологична машина за обучение. Състои се от 3 компонента: заваръчна машина, заваръчен стенд и заваръчен шлем.

 Учебен тренажор VRTEX® 360 симулатор на заваръчен процес в реално време Симулаторът VRTEX 360 се състои от заваръчен стенд, заваръчна машина и заваръчен шлем

Оборудван е с Magnatron технология, чрез която се визуализира правилното водене по шева и ProFlo технология, осигуряваща реалистичност при визуализацията на заваръчната вана. 

VRTEX 360 е създаден за бързо обучение на заварчици. Визуализацията на дисплея дава обратна връзка в реално време на инструктора, така че той да може да инспектира заваръчния шев по време на самия процес на заваряване. 

VRTEX 360 е създаден с идеята за природосъобразност. За разлика от традиционното практическо обучение по заваряване при използването на тази виртуална система за обучение на заварчици липсва замърсяване на околната среда и се спестява огромно количество от консумативи. Оборудван е с Weldometer, който е проектиран, за да се следи спестените средства и материали.

Технически характеристики:

  • Захранване: 230V / 1Ph / 50Hz
  • Размер на машината: 1803 x 762 x 1270 mm
  • Размер на стенда: 1981 x 990 x 1194 mm
  • Тегло на машината: 163 kg
  • Тегло на стенда: 46 kg

Повече информация за VRTEX 360 може да получите като се свържете с нашите търговци чрез формата или от видеото:

Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.