Новини

Евромаркет отбелязва 30-годишен юбилей със стилно тържество и мащабно изложение на машини

05.10.2022 Евромаркет отбелязва 30-годишен юбилей със стилно тържество и мащабно изложение на машини

Евромаркет, най-голямата българска компания за строителна и индустриална техника в България, отбеляза своя 30-годишен юбилей със стилно тържество и мащабно изложение на машини. Събитията се проведоха в Евромаркет Сити – обновеният корпоративно-сервизен център на компанията в София.

Г-жа Боряна Радева, главен мениджър, г-н Димитър Илчев, главен мениджър, и г-н Ивайло Борисов – главен изпълнителен директор на Евромаркет, бяха домакини на гала вечеря, по време на която посрещнаха отбрани гости от международната си партньорска мрежа. Сред присъстващите бяха представители на световни лидери като Komatsu, Manitou, McCloskey International, CIFA, Ammann, Gedore, Bosch, Lincoln Electric, Harris, DN Solutions, Parker Hannifin, Mitutoyo, Toyota Material Handling и много други. На тържествата присъстваха и представители на топ мениджмънта на България – лидери на водещи компании от индустрията, минното дело и строителството.

Първи поздрав към гостите отправи г-н Димитър Илчев. „Щастлив съм, че тази вечер съм заобиколен от толкова много познати лица, толкова много приятели, толкова много хора, с които работим толкова години заедно, от основаването на компанията, от зората на демокрацията, с които заедно сме изграждали пазара тухла по тухла, с които сме участвали в толкова много проекти заедно. Благодаря Ви, че споделяте с нас този изключителен момент, а именно - нашия 30-годишен юбилей“, сподели Илчев.

Главният мениджър на Евромаркет разказа за важните уроци, научени в дългогодишната история на компанията. „За 30 години имахме достатъчно време да научим някои много важни уроци. Намирам два от тях за особено ценни. Първият е урокът за баланса и хармонията в бизнеса, а именно, че за да бъде бизнесът устойчив, трябва да има хармония и баланс между всички участници в него. За целта компанията трябва да е коректна към всички – към клиентите, към партньорите, към служителите и, разбира се към акционерите. Всички трябва да са доволни. Когато всички са доволни, бизнесът процъфтява! Вторият урок е урокът за вярата. За да имаш успех в бизнеса, трябва да имаш ясни стратегически цели и план как да ги реализираш, но само те не са достатъчни –  задължително трябва да има вяра, много вяра! Вяра в каузата, вяра в екипа, вяра в посоката и най-вече вяра в себе си! Научихме, че обикновените амбиция, желание и труд са важни, но не са достатъчни, че за да успееш, трябва вяра. Вярата е страхотна движеща сила и дава много енергия. Истинският успех при нас дойде благодарение на нея“, допълни Димитър Илчев.


След него думата взе първата дама на ЕвромаркетБоряна Радева, главен мениджър на компанията. Тя благодари на всички присъстващи за уважението и доверието – на акционерите, на бизнес партньорите, на клиентите и на екипа.

„Всички ние работим заедно, като едно цяло, и нашето богатство е в единството. Благодарение на него успяваме в името на една обща цел – да бъде нашата страна по-модерна, по-добра за живот, а ние да бъдем по-добри утре, отколкото сме днес. Именно това единство е нещото, което аз намирам за най-красиво и ще запазя като безценен спомен от тези 30 години“, сподели Боряна Радева.

Тя изказа специални благодарности на служителите на Евромаркет – за преодолените предизвикателства, трудолюбието, лоялността и професионализма им, и обяви създаването на стипендия „30 години Евромаркет“ – финансова подкрепа за талантливите деца на работещите в компанията.

„Благодаря безкрайно на всички вас, приятели, които подкрепихте тази инициатива. Това е стипендия от името на Евромаркет за бъдещето на България. И тъй като хубавите неща стават с много усилия, ние не бива да допускаме това добро да бъде еднократно. Трябва да го повторим и потретим, отново и отново, докато не постигнем своята цел – образовани и ерудирани млади хора, които имат визията и перспективата за нашето общо утре. Надявам се да посрещнем мнозина от тях в отбора на Евромаркет“, допълни още Радева, след което покани на сцената главния изпълнителен директор на компанията – Ивайло Борисов. Той изказа благодарности към ръководството на компанията, към клиентите и партньорите.

„Скъпи клиенти, за нас познаването на вашите нужди, желания и очаквания е основен приоритет. Ние разбираме, че високата производителност, ниските експлотационни разходи и минималният престой на вашите машини са в основата на вашата конкурентноспособност. Затова нашите основни усилия са насочени към предлагането на качествено и високопроизводително оборудване, към предоставянето на високоефективни и енергоспестяващи решения и осигуряването на максимално качествено и бързо сервизно обслужване. Уважаеми партньори, всички вие имате изключително висока репутация и сте световни лидери в бизнесите, които управлявате. Качеството на продуктите ви, постоянното развиване на най-модерни технологии с висока ефективност и приросъобразните решения, които предлагате, са ключови за нашия успех. Вашето ноу-хау и корпоративната култура, която споделяте с нас, са фундаментални. Благодарение на вашите продуктови и сервизни обучения Евромаркет подобрява качеството на услугите си всеки ден“, каза Ивайло Борисов. Негово беше удоволствието да покани на сцената и да представи оперативния мениджмънт на Евромаркет Груп – 15 изпълнителни директори с повече от 220 години общ опит в компанията.

Тържествата по случай 30-годишния юбилей на Евромаркет бяха черешката на тортата в отпразнуването на годишнината.

Но за да бъде поводът още по-специален, компанията бе организирала мащабно изложение на машини – Дни на отворените врати, които се проведоха за първи път в Евромаркет Сити – комплекс от търговски, сервизни, изложбени и демонстративни площи.

В рамките на няколко дни – от 29 септември до 1 октомври, посетителите имаха възможност да разгледат експонати от целия продуктов каталог на Евромаркет – строителни, минни и индустриални машини и оборудване. Показани бяха конвенционални, хибридни и интелигентни багери Komatsu, ротационни телехендлери Manitou, бетон-помпи CIFA, компресори Gardner Denver, генератори от KOHLER-SDMO, заваръчни роботи PANASONIC и заваръчна техника Lincoln Electric, складова техника Toyota Material Handling, широка гама професионални инструменти и автосервизно оборудване и много други.

Евромаркет не е просто багери Komatsu или телескопични повдигачи Manitou. Евромаркет предлага всички машини и оборудване, от които българските клиенти се нуждаят. Изложението в Евромаркет Сити беше нашият начин да покажем това и да насочим вниманието към цялата си продуктова гама“, коментира Димитър Илчев, главен мениджър на компанията.

Дните на отворените врати бяха съпроводени от шоу програма, атракции и кетъринг. Гостите можеха да наблюдават или да се включат като участници в състезания със складова техника и със строителна техника, както и да договорят специални условия, промоции и отстъпки.

Още от галерията можете да видите Тук

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.