Новини

Евромаркет Груп и Lincoln Electric: Заваряване на по-добър свят

16.05.2022 Евромаркет Груп и Lincoln Electric: Заваряване на по-добър свят

Какво е общото между колата, кораба, небостъргача и ракетата?

Може би досега не сте се замисляли, но независимо дали става въпрос за морето, земята, или космоса, ние, хората, се нуждаем от един безкрайно ефективен и гъвкав процес, наречен заваряване.

Макар и същността на заваряването да се изразява в свързването на две прости парчета метал, този процес дава възможност на много човешки мечти да надскочат времето си и да се превърнат в реалност.

Точно това се случва и през далечната 1997 г. в България, когато една изцяло българска компания, достигнала оборот от 1 млн. USD., открила офиси в различни точки на страната, търси нови хоризонти за развитие във времена на политическа, икономическа и банкова криза. Компанията е Евромаркет Груп, а през тази година предстои да бъде заварено едно от най-успешните ѝ партньорства...

Lincoln Electric

Евромаркет Груп и Lincoln Electric

Евромаркет Груп става официален представител на Lincoln Electric за България, Македония и Украйна през 1997 г. 

Сътрудничеството поставя вълнуващо начало на Евромаркет Заваряване и така започва нова глава в историята на компанията. Глава, изпълнена с истински предизвикателства, но и с много успехи, защото Евромаркет Груп и Lincoln Electric са най-добрите в това, което правят. 

Лидерите в производството имат отговорност не само да ръководят компаниите си, но и да се развиват и да водят индустрията към ново бъдеще.

Защо Lincoln Electric?

Lincoln Electric e основана през далечната 1895 година в Щатите от двама смели и предприемчиви мъже – Джон и Джеймс Линкълн. Те изобретяват и пускат на пазара своя първи заваръчен апарат с променливо напрежение. Тази иновация изстрелва компанията в центъра на индустрията и води до впечатляващи успехи.

Усиленият труд, безкомпромисното производство, високото качество и иновациите са това, което превръща Lincoln Electric в лидер на пазара – много от продуктите им са подобрени, благодарение на обратната връзка, която Lincoln Electric получава от своите потребители.

Lincoln Electric управлява и най-старото училище за заваряване в Съединените Щати.

Разновидността на предлаганата гама и решения нямат аналог на пазара - от заваръчни консумативи и оборудване за ръчно заваряване, автоматизация до защита на околната среда, предпазни средства и др. 

Контролът на качеството е основен фактор за успеха на всяко производство. Всичко, което компанията прави, е свързано с последователност, последователност, последователност.

Това са съставните части, които стоят зад Lincoln Electric – 127 години съвършенство! 

Lincoln Electric

Признанието в България

Съвместното партньорство печели на двете компании различни признания през годините.

Безспорно обаче най-голямата награда и за Евромаркет Груп, и за Lincoln Electric е  въвеждането на иновативните технологии в работата на българските клиенти, техните последвали успехи и множеството подпомогнати проекти, чрез трансфер на оборудване и know-how от Lincoln Electric.

През дългото си и успешно сътрудничество двете компании имат хиляди доволни клиенти, сред тях са: Главболгарстрой, БМФ, Томика Метал, Биомашиностроене, Атоменергоремонт, АЕЦ Козлодуй, КМС, Палфингер, Тракция, ЕР ЕНД ТИ, Стримона Строй, Металик Ст. Загора, Теси, Елдом Инвест, НЕС Шумен и много други.  

Lincoln Electric

Заваряването – поглед назад и смело напред

С цялата мощност и прецизни машини, включени в производственото заваряване, може да си помислите, че заваряването е сравнително нов процес. В действителност заваряването съществува от хиляди години. Ранни примери за заваряване са открити на места, вариращи от Ирландия до Индия, като някои датират от бронзовата епоха. Естествено, на тези цивилизации липсва огромният набор от инструменти и машини, до които заварчиците имат достъп сега. Процесът, който се е използвал преди, е известен като ковашко заваряване. 

В днешни дни иновациите продължават да бъдат неразривна част от процеса по заваряване, който успешно съчетава най-доброто от традициите в миналото, но и от технологичния напредък на бъдещето. 

Заваряването намира все по-широко приложение в различни области, с разнообразни материали и чрез различни процеси.

С все по-силното навлизане на „Индустрия 4.0”, Дигитализацията и Интернет на нещата (IoT) през последните години се поставят големи предизвикателства, както и възможности пред технологиите за заваряване и по-специално пред разработчиците на заваръчно оборудване. Усилено се работи върху цялостните мерки за оптимизация, които в крайна сметка трябва да доведат до повишена производителност, по-малко дефектна работа и по-ефективно използване на ресурсите. Такава добавена стойност за клиента е движещата сила зад всички текущи дейности в Индустрия 4.0.

Производството и заваряването могат да направят света, който ни заобикаля по-добър за хората в бъдеще, както и да им помогне да осъществят смелите си мечти. 

Щастливи сме, че Евромаркет Груп и Lincoln Electric са част от този процес.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.