Новини

McCloskey J4 - и най-твърдият стоманобетон не може да ни спре

24.01.2024 McCloskey J4 - и най-твърдият стоманобетон не може да ни спре

През декември 2023 г. Евромаркет Кънстракшън, официален представител на McCloskey International за България, достави нова мобилна челюстна трошачка McCloskey J4 за рециклиране на стоманобетон на територията на София. Машината се отличава с висока производителност, ефективност и надеждност, като използва най-съвременно оборудване и технологии, покриващи голям кръг приложения за трошене на рециклируеми строителни материали.

Моделът J4 e от новото поколение мобилни челюстни трошачки на производителя McCloskey International, част от групата на Metso. Машината с работна маса 52 т разполага с нова трошачна камера от Metso с размери на входа 1060х700 мм и се захранва от мощен дизелов двигател Volvo Penta с мощност 360 к.с. - напълно готова за голямото предизвикателство да троши стоманобетон с много голяма твърдост и гъсто преплетена арматура с големи диаметри.

На обекта McCloskey J4 се захранва от верижен багер с едри парчета стоманобетон с големина до 650 мм. Те попадат в приемен бункер с обем 5,8 куб. м, където се поемат от вибрационния питател и се подават към двудеков ситов възел за предварително пресяване. Той е с независимо задвижване и по-голяма ситова повърхност от стандартната с цел максимална ефективност. На горното му ниво е монтирано сито тип Grizzly с отвори 30-50 мм, а на долното е мрежа с отвори 20х20 мм. Най-ситната фракция е стерил (почва и други замърсители), която се извежда от машината чрез страничен лентов транспортьор. Средната фракция от мрежата преминава байпас под трошачната камера и се насочва директно като готов продукт към главния лентов транспортьор.

Най-едрите парчета стоманобетон с големина 50-650 мм се подават към трошачната камера с две челюсти. Задвижването е хидростатично с функция за риверсивно движение на подвижната челюст, което позволява лесно отблокиране в случай на заклещен материал. Под трошачната камера е монтирана дефлекторна плоча с регулируем работен ъгъл, която подвежда стоманената арматура към главния продуктов конвейер по такъв начин, че да не повреди неговата гумена лента. Самата арматура се извежда настрани в отделен куп от магнитен сепаратор.

По време на пускането и тестовете на обекта в началото на януари прави голямо впечатление как работи системата за автоматично регулиране на потока на материала, използваща най-съвременни сензори. Целта е трошачната камера да бъде винаги пълна до зададения капацитет (70% по време на тестовете) за постигане на максимална производителност и горивна ефективност. Когато максимално зададеното ниво започне да се превишава или попадне много твърд материал, изискващ по-дълго трошене, скоростта на работа на вибрационния питател и ситовия модул се намалява и дори спира, като след претрошаване на съответното количество питателят и ситото отново автоматично подновяват своята работа на необходимата скорост.

Повече за McCloskey J4 можете да научите Тук

Като се добави и стандартната заводска гаранция от 2 години или 3000 моточаса изглежда, че McCloskey J4 е перфектното решение за това приложение.

Видео представяне на  McCloskey J4

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.