Новини

Специални решения: „Не просто аксесоари!“

30.12.2020 Специални решения: „Не просто аксесоари!“

Manitou, като водещ производител в световен мащаб на телескопични товарачи и мобилни платформи предлага широк спектър от решения за своите потребители, за да отговори на нуждите им. Отделът за иновативни решения съвместно с отдел Проектиране създават и предоставят персонализирани решения за всеки клиент.

През 2012 г. компанията създаде екип от експерти състоящ се от 22 души, 18 от които са базирани в Кастелфранко в Италия. Екипът е отговорен за проектирането на 85% от прикачните устройства за телескопични товарачи и произвежда 70% от тях, т.е. почти 3500 прикачни устройства. Всички те се подлагат на многобройни тестове в Център за разработка на прикачни оборудвания на Manitou Group, за да гарантират на потребителите  високо качество и издръжливост при всякакви условия. Това ноу-хау е особено ценно във все по-конкурентната бизнес среда.

 „Ние сме в състояние да осигурим реална добавена стойност на нашите потребители. Предлагайки по-добра производителност при комбинирането на машина и прикачно оборудване. Приоритет за нас е оптималната безопасност за оператора и машината. Компанията предлага над 600 варианта за обработване на товари в зависимост от нуждите на клиента", коментира Андреа Диена, мениджър в отдел разработване на продукти за прикачно оборудване.

В допълнение към вилиците, кофите, скобите, лебедките, стрелите или платформите, които са в каталога, центърът за разработка на прикачни оборудвания предлага и персонализирани решения, разработени съвместно с екипа на отдел Специални решения със седалище в Ансени. С близо 90 разгледани случая и 50 предложения, финализирани през 2019 г., бяха разработени много различни решения за различни пазари. Пример за това е хидравличният чук „скалер“, който е специално проектиран да бъде инсталиран на телескопичен товарач, работещ в мина в Перу. Този телескопичен товарач се използва за сваляне на нестабилни блокове от тавана, за да се изградят тунелите. Тази стъпка се извършва преди експлоатацията им. Друг пример е показателен във Франция: Платформите са оборудвани с ултразвукови сензори и камери, за да се намали времето за работа на техниците и по този начин да се оптимизира работния процес. Друг пример в Бенелюкс е  платформа, която е специално проектирана да подпомага премахването на азбеста от сградите. Инсталирана върху ротиращи телескопични товарачи (MRT), това дава възможност на операторите да премахват азбеста безопасно в съответствие с разпоредбите за безопасност във всяка държава в европейският съюз.

Благодарение на разнообразния опит в Център за разработка на прикачни оборудвания  и отдела за специални решения, Manitou Group потвърждава своя ангажимент да отговори на всички нужди за изработка, независимо от необходимото приложение.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.