Новини

ЕВРОМАРКЕТ МЕТАЛ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОДКРЕПИ БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР В МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЗАВАРЯВАНЕ

28.09.2023 ЕВРОМАРКЕТ МЕТАЛ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОДКРЕПИ БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР В МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЗАВАРЯВАНЕ

От 11 до 15 септември 2023 година в гр. Есен, се състоя Международно състезание по заваряване за млади заварчици., организирано от Германсия съюз по заваряване DVS в рамките на международния „Панаир по Заваряване и Рязане” (SCHWEISSEN & SCHNEIDEN), град Есен, Германия.

На 20-то издание на SCHWEISSEN & SCHNEIDEN, бяха регистрирани 826 изложители от 40 националности, като посетителите бяха над 40 000 от 124 страни. Панаирът впечатляващо потвърди позицията си на водещ световен търговски панаир в сферата на технологиите за заваряване, рязане и повърхностна обработка.

Младите таланти от бранша показаха своите умения на живо по време на събитието. Най-добрите немски заварчици бяха избрани в националното състезание на DVS „Jugend schweißt“ („Млади заварчици“), а по-късно отбори с млади таланти от единадесет нации се състезаваха един срещу друг в Международното състезание на младите заварчици.

Конкурсът е един от най-значимите за заваръчният свят като в него взеха участие младежки отбори от цял свят на възраст между 16 и 23 години заедно с техните ръководители и международно жури.

 България взе участие в световното събитие с четирима свои състезатели:

Анатоли Иванов на 17 г. ученик в ПГ „Иван Хаджиенов“, гр. Казанлък , – метод 111/SMAW;

Катрин Ефтимова на 18 г. възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов“, гр. Казанлък, метод 135/GMAW:

Мартин Михнев на 18 г. възпитаник на  ПГМЕЕ, гр. Бургас – метод 141/GTAW;

Станислав Йорданов на 17г., ученик в СГАС „Христо Ботев“, гр. София – метод 311 OAW.

На 13.09.2023 младите заварчици от всички страни получиха индивидуални задания, с които трябваше да се справят за определено време:

111-P-FW-FM1-RB-t12-PD-ml

135-P-FW-FM1-S-t12-PD-ml

141-T-BW-FM1-S-s03-D76-PH-ss-nb

311-T-BW-FM1-S-s03-D76-PH-ss-nb-rw/lw

През втория изпитен ден 14.09.2023 всички отбори бяха изправени пред предизвикателството да изпълнят групово задание: съд от листов и тръбен материал, който включва по 3 изпитни позиции за всеки метод, който в последствие бе оценяван чрез без разрушителен контрол и изпитване под налягане до 50 атмосфери.

Българските заварчици заеха достойни средни позиции в класирането и бяха оценени за пореден път като едни от най-бързите и технични заварчици в света.

Пожелаваме им успех и на последващи международни състезания!

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.