Новини

Combilift с поредна престижна награда

06.07.2020 Combilift с поредна престижна награда

Евромаркет Кари има удоволствието да съобщи, че Combilift спечели  наградата Red Dot Design 2020 за наскоро представения модел Combi-CBE4 - първият в света компактен многопосочен електрокар с патентованата система за котрол на теглителната сила.


Машините на Combilift са признати от хиляди клиенти по целия свят, за това че предоставят безопасни, спестяващи пространство и по-продуктивни операции за обработка на товари. За изключителния си дизайн Combilift  са носители и на редица награди от престижни конкурси.

Red Dot е една от най-известните международни награди за високи постижения в дизайна. Всяка година представители от над 50 страни  участват в конкурса. Red Dot Design 2020 е втората за Combilift, през 2014  многопосочният ричстакер Combi-WR4 спечели наградата.

Combi-CBE, с товароподемност 4 тона, разполага с международно патентованата система за контрол на теглителната сила, която осигурява всички предни и задни колела със 100 % управление на сцеплението. Така отпада необходимостта от блокиране на диференциала върху хлъзгави повърхности. Чрез въвеждане на базови параметри на колелата, командите за сцепление се изчисляват от системата за управление. Докато машината се движи, скоростта и посоката на въртене на колелата се управлява независимо, а завоите в тесни пространства се правят без износване на гумите. Това предоставя на оператора и подходящото ускорение, и контрол на забавянето, което значително намалява дългия интервал на натоварване при движение настрани.

Журито на Red Dot наградите коментира: „Този компактен многопосочен електрокар се отличав със своята изключителна маневреност и сцепление, както и работа без вредни емисии”.

Серията Combilift CB са най-малките мотокари с противотежест в света, с впечатляващия капацитет от 4 тона и дължина до предната част на вилиците само 1,85 метра. В сравнение с други традиционни мотокари Combi CB намалява работните пътеки до по-малко от 3,5 метра. Това решение 3 в 1 от Combilift позволява на оператора да борави с палети на по-малко пространство от всички други мотокари на пазара. Чрез натискане на превключвател дава възможнаст да преминете в страничен режим за обработка на дълги товари за по-малко от 3 секунди - в една и съща пътека, със същата машина.

Вижте видео:


View on YouTube

„Ние сме много горди, че един от нашите продукти отново е признат като достоен победител от журито“, заяви изпълнителният директор и съосновател на Combilift Мартин Маквикар. „Тези награди са свидетелство за високия професионализъм на нашите продуктови дизайнери и отдела за изследователска и развойна дейност, както и за ползите, постигнати в сътрудничество с нашите клиенти в процеса на проектиране на нов модел. "

Маквикар продължава: „Ако някога е имало време да се уверите, че Вашият склад работи с оптимален капацитет и ефективност, то това е сега. Многофункционалният мотокар ви позволява да правите повече с по-малко, за да оптимизирате безопасността и ефективността на пространството. Подобрява и възвръщаемостта на Вашата инвестиция, и намалява общата стойност на собствеността до абсолютния минимум. През последните години търсенето на складови съоръжения се повиши поради непрекъснатия растеж на електронната търговия и коронавирусът има допълнително драматично въздействие върху навиците за пазаруване, и следователно складовия сектор. Иновативната, многопосочна технология на Combilift в съчетание с над 20 години опит в оптимизирането на пространството означава, че ние сме експертите, които да направят Ваши склад работещ на пълни обороти. Нашите безплатни консултантски услуги за планиране на складовото пространство Ви позволяват да визуализирате потенциала, който Combilift може да отключи в рамките на съществуващите възможности. "

Combi-WR4 беше другия първи в света: ричстакер, който комбинира многопосочно движение с функции като пантографски механизъм, странично преместване и накланяне на вилиците. Той не само осигурява много безопасна среда за операторите и околните, но също така дава възможност за спестяване на място при обработване и съхраняване на палетизирани и дълги товари в много тесни пространства.

Важен аспект в дизайна на WR4 е неговото уникално, патентовано, многопозиционно рамо за управление, което завърта задното колело успоредно на шасито и обратно. Това позволява на оператора да стои в позиция извън опасната зона.

„Поради постоянно високото качество на участията в конкурса, за журито не беше лесно да вземе своите решения. Само най-добрите продукти получават наградата за отличен дизайн. Доказахте своето ноу-хау и се състезавахте с най-добрите във Вашата индустрия. Поздравления за наградата и успехите Ви“, коментира проф. д-р Петер Зек, инициатор и изпълнителен директор на Red Dot.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.