Новини

Димитър Илчев е избран за член на УС на БМГК

04.06.2020 Димитър Илчев е избран за член на УС на БМГК

Димитър Илчев, управител на Евромаркет Кънстракшън ЕАД и един от главните мениджъри на Евромаркет Груп АД, бе избран за член на Управителния съвет на Българско минно-геоложка камара (БМГК). Това се случи по време на Общо събрание на организацията в края на месец май.

"Ценя високо доверието, което членовете на БМГК ми гласуваха. За мен е чест и привилегия да бъда сред тях. Заедно с колегите от „Евромаркет Кънстракшън“ винаги сме работили в тясно сътрудничество с компаниите от бранша и заедно сме осъществили редица проекти за повече ефективност, по-висока производителност и ниски енергийни разходи на машините, които се използват в мините. Уверен съм, че ни очакват много успехи и че съвместната ни дейност ще бъде ползотворна за целите на организацията и устойчивото развитие на българския минно-геоложки отрасъл", коментира Димитър Илчев.

"Евромаркет Кънстракшън" е едно от водещите бизнес направления на "Евромаркет Груп". От 2005 г. е представител на световни технологични лидери, производители на минна и кариерна техника, като Komatsu, Manitou, Sandvik, Gardner Denver, Continental Indistrie, Lincoln Electric и др. Дружеството е член на БМГК от 2018 г. Освен него, в УС на Камарата влизат представители на компании и организации като „Елаците Мед“ АД, "Асарел-Медет" АД, "Мини Марица-изток" ЕАД, "Ватия" АД, "Огняново-К" АД, "Каолин" АД, "Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД, Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", Българска асоциация на производителите на инертни материали и др. По време на общото си събрание те единодушно гласуваха преизбирането за втори мандат на проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на СД на "Минстрой Холдинг" АД, като председател на БМГК.

Приети бяха и общи насоки за бъдещите действия на организацията за обмяна на опит и добри практики в сферата на корпоративно-социалната отговорност, за повишаване на безопасността при работа на служителите, за опазване на околната среда, както и за повишаване на конкурентноспособността на компаниите от сектора.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.