Новини

DUST STOP - Иновативно решение от НАКО за безпрахово метене

20.03.2020 DUST STOP - Иновативно решение от НАКО за безпрахово метене

Евромаркет Кари има удоволствието да Ви представи новия иновативен продукт на немската компания HАКО – опцията DUST STOP - еластична гумена обвивка от висококачествен LINATEX материал, мантирана на страничните четки на метачните машини с цел осигуряване на безпрахово метене.


HAKO DUST STOP вече се предлага като опция за ръчноводимите и седлови метачни машини на Hako – от модели Sweepmaster 650 до 1500RH и Armadillo 9XR. В допълнение има възможност за закупуване на Hako DUST STOP като опция към страничните четки на модула за предварително метене на подопочистващите машини за седящ водач Scrubmaster B175 R WB900 и B260 R WB1080.

Описание на продукта:

DUST STOP се поставя като обвивка директно върху страничните четки като спира генерирания въздушен поток от техните ротиращи движения и изтласква финия прах настрани, вместо да го завихря във въздуха.
В сравнение с конвенционалните странични четки, оборудваните със системата DUST STOP отделят до 90 % по-малко прах по време на сухо почистване.

На снимката е показан ефектът от почистването без (вляво) и с (вдясно) DUST STOP

DUST STOP не изисква никаква допълнителна работа от страна на оператора на машината, защото е прикрепена и се използва посевместно със страничните четки на почистващата машина.
Продуктът е монтиран като обвивка директно върху влакната на четкaта. Материалът, от който е изработен, е висококачествена LINATEX естествена гума – показващ изключителна здравина, еластичност и устойчивост на износване, химикали и температури. Тези свойства, в съчетание с прецизното му прилягане към четката, позволяват безпроблемна работа и на места с препятствия, като стелажи, рафтове и стени. В момента на контакт с твърди предмети, Dust Stop автоматично се огъва и се приспособява, след което възвръща първоначалната си форма без деформации и нараняване.

Какво отличава Dust Stop от другите мерки за намаляване на праха?
Конвенционалните системи за намаляване на праха често са свързани или с големи технически усилия, или се налага да се прилагат определени оперативни ограничения. Системите за разпръскване на вода често водят до хлъзгави подове след почистване, резервоарите за вода трябва да се пълнят регулярно, а системата трябва да се поддържа и почиства (дюзи, маркучи). Решенията с твърди покрития на  смукателните системи ограничават работата в близост до стелажи / стени, а страничната четка не се вижда от оператора.

DUST STOP не се нуждае от поддръжка и не изисква специално обслужване. Клиенти са тествали прототипи през целия процес на разработване.

Инсталиране и използване:
DUST STOP се монтира лесно върху страничната четка, без поддръжка, без сервизно обслужване, без компромис с качеството на метене. В допълнение към силно намаленото генериране на прах, постигнато с минимален технически ефект, тестовете на клиентите са показали и други предимства: Покритието намалява разпръскващия ефект на замърсяванията и по-едри отпадъци, които се отвеждат безопасно към събирателния модул. Без DUST STOP, те могат да се разпръснат извън метачния път.

Екологични предимства:

 • DUST STOP се изработва от естествена гума (Linatex). Този материал е екологично безопасен
 • DUST STOP ограничава използването на питейна вода, тъй като работи „сухо” и без използването на химикали, за разлика от системата за пръскане на вода
 • Минимална консумация на енергия. Използва се съществуващата енергия на въртене на страничната четка
 • DUST STOP е рециклируем и лесен за смяна

Разходи:
Ниски инвестиционни разходи и почти никакви за инсталиране, тъй като се монтира заедно със страничната четка.

Концепция по време на експлоатационния живот на продукта:
- висококачествен материал, който издържа по-дълго от влакната на страничната четка
- не се изискват ресурси за персонал
- не се изисква обучение, тъй като няма ограничения за използването на страничната четка

Концепция след края на експлоатационния живот на продукта:
- лесно деинсталиране с помощта на системата за смяна на страничните четки

Предимства във времето:
Тъй като DUST STOP не изисква поддръжка, задачи като пълнене на резервоара за вода или почистване на филтри не са необходими, което спестява време в сравнение с конвенционалните системи. Операторът на машината може да използва това време, за да свърши действителната си работа, а това е почистване на подове. Следователно DUST STOP увеличава ефективността на процесите на почистване. 

Всички предимства на DUST STOP с няколко думи:

 • Предотвратява образуването на прах от страничната четка
 • Подобрява качеството на метене, тъй като предпазва да не се разпръскват едрите замърсявания
 • Отстранява груби отпадъци без ограничения
 • Почистването близо до стените е възможно без ограничения
 • Не оставя ивици, защото не се използва вода
 • Не поврежда предмети при допир, не оставя следи по пода
 • Покритието има ефект намаляване на шума
 • Адаптира се към неравности
 • Дълъг експлоатационен живот върху гладки подове
 • Лесна инсталация, лесна подмяна

Вижте повече за прахосукачките, подопочистващите и метачни машини НАКО, предлагани от Евромаркет Кари, тук: Подопочистващи машини НАКО

Вижте промоциите, които Евромаркет Кари предлага в момента за почистващи машини НАКО, тук: ПРОМОЦИИ

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.