Новини

Две дружества от Евромаркет Груп в тазгодишната класация "Капитал 100"

29.07.2019 Две дружества от Евромаркет Груп в тазгодишната класация "Капитал 100"

 Две дружества от холдинга на Евромаркет Груп са класирани в тазгодишното издание на "Капитал 100" – класация на най-големите компании в България. Това са Евромаркет Кънстракшън ЕАД, специализирано в доставка и сервиз на строителна, подемна и минна техника, и Евромаркет БРД ЕООД, специализирано в доставка и сервиз на индустриални машини и оборудване. И двете компании са класирани в сектор "Търговия", който отчита най-високи приходи за страната – 117.2 млрд. лева (или 36.7% дял от българската икономика).

Евромаркет Кънстракшън показва отлична статистика и високи приходи, което му отрежда 256-о място в Топ 300 на най-големите български компании. През 2018 година дружеството регистрира 103.12% по-високи приходи в сравнение с предходната година и отчита висок процент на рентабилност – 5.62%. Благодарение на тези данни Кънстракшън попада и в друга класация – на 14-о място в Топ 50 по ръст на приходите за компаниите от Топ 300. Статистиката показва, че в няколко последователни години компанията реализира все по-високи резултати.

В същата класация е още едно дружество от холдинга на Евромаркет Груп – Евромаркет БРД. Последователният ръст на приходите през 2016, 2017 и 2018 година отреждат на БРД 40-о място в Топ 50 на компаниите, селектирани по този критерий. Резултатите осигуряват място на БРД и в друга класация – "Прогнози за 2019 година". Тук дружеството се намира на 41-во място, следвано от Евромаркет Кънстракшън на 42-ро.

"Добрите резултати на Евромаркет свидетелстват за високото доверие на нашите клиенти – както в качеството на машините, които предлагаме, така и в сервизните ни услуги", коментира Ивайло Борисов, главен изпълнителен директор на Евромаркет Груп. "Като доставчик на техника за различни отрасли на индустрията в България, ние работим с почти всички компании на пазара, в това число и с по-голямата част от фирмите, намерили място в класациите от „Капитал 100”. Това ни позволява широк поглед върху състоянието на българската икономика. От 2014 година наблюдаваме ръст – както в сферата на строителството, така и в индустрията – чийто пик бе през 2018 година. Показателно за това е участието в класацията именно на тези две дружества от холдинга на Евромаркет – Кънстракшън и БРД. Подемът на пазара се отрази на резултатите ни – много продажби, големи поръчки на строителна и индустриална техника, преизпълнение на таргетите, нови партньорства, както и участие в значими, иновативни проекти. Безспорно 2018 година е много успешна за Евромаркет Груп", допълни Борисов.

"Както се вижда от статистиката в класацията, прогнозите ни за резултатите за 2019 са по-скоро оптимистични – както за Евромаркет, така и за България. Възползваме се от стабилността на пазара и се фокусираме върху нови проекти – откриването на новите ни сгради, в които ще се помещават сервизни звена, административни части и шоуруми, сключването на нови партньорства, както и доставка на оборудване за някои много интересни проекти, за които скоро ще разкажем повече".

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.