Новини

EUROMARKET Specialized достави за нуждите на АЕЦ Белене заваръчна машина за анкерни болтове

21.10.2009

Анкерните болтове се използват за заваряване, при съставни стомано-бетонни конструкции, с цел поемане на срязващите усилия между носещата метална част и бетона, при строежа на отговорни фундаметни в енергетика, ремонт на мостове и др. Например, използването на анкерните болтове при съставна стомано-бетонна конструкция на една носеща плоча, води до икономия на стоманени профили от 20% до 30%, и освен това замества системата кофражно платно-опора, което води до допълнително намаляване на разходите. 

                     
                   
 

За заваряване на анкерни болтове се прилага методът челно електродъгово заваряване с изтегляща дъга, като за целта се използват специализирани заваръчни токоизточници, представляващи компактни, високопроизводителни и удобни за експлоатация машини с микропроцесорно управление. Моделната гама на немския производител KÖCO включва 6 машини покриващи диапазон за заваряване на болтове, шпилки и изолационни шипове с диаметър от Ø3 mm до Ø25 mm.

Наш партньор, в областта на ремонтите и подържането на съоръжения от енергетиката, на територията на АЕЦ Белене, закупи мощна заваръчна машина модел ELOTOP1702 и близо 8000 броя анкерни болта Ø16х250 mm за изпълняване на сериозни закладни елементи, от фундаменти на парогенераторни турбини, за експорт. Техниката и консумативите, в резултат на бързите адекватни действия от страна на ЕВРОМАРКЕТ и добрата комуникация с клиента, бяха уточнени и доставени в кратки срокове. След успешното въвеждане на машината в експлоатация и проведеното обучение първите заготовки бяха факт.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.