Новини

Евромаркет с най-високи приходи от търговия със строителни машини и индустриално оборудване

05.09.2019 Евромаркет с най-високи приходи от търговия със строителни машини и индустриално оборудване

Поредна класация отличи Евромаркет като лидер на пазара със строителни машини и индустриално оборудване. По данни на Българска стопанска камара две дружества от холдинга оглавяват топ 10 на компаниите с най-големи приходи от продажби на едро за 2017 г. Това са Евромаркет БРД и Евромаркет Кънстракшън.

Според камарата общият приход на двете дружества надхвърля 100 млн. лева и се доближава до сбора от приходите на всички останали в класацията. В статистиката не са включени данните на останалите компании от холдинга на Евромаркет, специализирани в доставка на компресорно оборудване и генератори, складова техника, автосервизно оборудване и други.

Припомняме, че тазгодишното издание на "Капитал 100" отреди място в топ 300 на същите две дружества на база приходите им за 2018 година. По-високите продажби на строителна техника класират Кънстракшън на 256-о място сред най-големите компании в България, а БРД се отличава с последователен ръст за 2016, 2017 и 2018 г., както и с най-оптимистични прогнози за 2019 година.

Само за сравнение, през 2018 г. Кънстракшън удвоява приходите си от продажби в сравнение с предходната година, а БРД регистрира ръст от 25%.

Вижте още: Две дружества от Евромаркет Груп в тазгодишната класация "Капитал 100".

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.