Новини

Евромаркет Груп дари апаратура за извличане на кръвна плазма

02.12.2020 Евромаркет Груп дари апаратура за извличане на кръвна плазма

Евромаркет Груп винаги се стреми да даде своя принос в полза на обществото. Именно затова ние, като социално отговорна компания подкрепяме през годините различни каузи и инициативи в областите на социалния, културния, образователния и здравен живот. Днес, когато цял свят се изправя в борбата срещу „невидимия си враг” COVID-19, Евромаркет Груп не остава безразлична и безучастна и се включва в подкрепа на медицината и в помощ на обществото, чрез дарение на апаратура за извличане на кръвна плазма за Сдружение „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“. Целта е с модерните технологии, апаратури и методи в областта на медицината да допринесем за оздравяването на българските граждани.

По време на връчването на дарението д-р Чавдар Ботев, член на Управителния съвет на Сдружение „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“ обясни, че в момента 75% от хората, които са в тежко състояние, биха могли да бъдат спасени с помощта на плазма – реконвалесцентна и обикновена, която има стабилизиращи свойства. По думите му лечението с кръвна плазма е животоспасяваща последна стъпка в борбата с Ковид-19 при болни с усложнения.

 

Дареният апарат е мултифункционален и мултикомпонентен. Разполага с две карти - за терапевтичен плазмен обмен и за отделяне на плазма. Апаратурата е необходима за ефикасното лечението на вече заболял пациент, чийто организъм не може да се справи с непредсказуемия вирус и е довел пациента до тежко здравословно състояние. Редица лекари се обединяват, около заключението, че преливането на кръвна плазма спасява човешки животи и осигурява ефективно лечение на нуждаещите се.

„Изявихме желание да ви подкрепим, защото виждам оптимизъм, виждам и висок професионализъм, затова ние като българска компания изцяло ви подкрепяме. Пожелавам ви с лекота да се случват нещата и искрено ви благодаря, че ви има. Пожелаваме този апарат да стане достояние до повече хора, да ви помага в терапията и по-бързо да се действа, благодарение на вашата компетентност. Знаете, че Евромаркет Груп винаги е насреща”, коментира главният мениджър на Евромаркет Груп Боряна Радева.

 

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.