Новини

Евромаркет подкрепя развитието и модернизацията на българското образование

28.03.2024 Евромаркет подкрепя развитието и модернизацията на българското образование

Евромаркет продължава да демонстрира своята ангажираност към обществото и образованието чрез инициативи, насочени към развитието и модернизирането на българското образование. Откриването на най-новата работилница по заваряване в Иновативната ПГМЕТ "Юрий Гагарин" в град Петрич е ярък пример за тази ангажираност.

Откриването на най-новата работилница по заваряване в Иновативната ПГМЕТ "Юрий Гагарин" в град Петрич представлява важна стъпка напред за българското образование и подготовката на бъдещите заварчици. Акцентът в представянето на работилницата включва въвеждане на тренажор по заваряване, който функционира в симулативна среда. Този тренажор играе ключова роля в подготовката на учениците, като им предоставя възможност за по-плавно преминаване от теоретичните знания в класната стая към практическите умения на заваръчната маса.

Иновативната работилница е оборудвана с най-новите заваръчни апарати Lincoln Electric и консумативи, предоставени от Евромаркет. Това осигурява на учениците висококачествено оборудване и обучителни материали, което е от съществено значение за развитието на техните умения и подготовката им за бъдещата работа в индустрията.

Гости на откриването бяха г-н Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград и г-н Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич, представители на бизнеса. Присъствието на представители на бизнеса допълнително подчерта важността от партньорство между образованието и индустрията за успешното обучение и професионално развитие на младите хора.

Този напредък в образованието демонстрира ангажимента на българската образователна система към модернизация и подобряване на учебните условия, както и към осигуряване на квалифицирани кадри за бъдещите нужди на индустрията. Работилницата по заваряване в Иновативната ПГМЕТ "Юрий Гагарин"- град Петрич е пример за успешното сътрудничество между образование и бизнес в подкрепа на образователния процес и икономическото развитие на региона.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.