Новини

Евромаркет повярва в „Аз, Инженерът”

07.03.2014 Евромаркет повярва в „Аз, Инженерът”

Евромаркет участва във форума „Аз, Инженерът” – първото по рода си събитие за наука, иновации и възможности за развитие на млади специалисти в инженерната област в България. „Аз, инженерът” се проведе в Интер Експо Център на 05.03.2014г.

Теодора Зарева, управител на фондацията "Мечти в действие", преставител на организаторите WishBOX и Интер Експо Център откри събитието. Тя благодари специално на трите компании Евромаркет, Globul и VMware, които първи са подкрепили инициативата.

Във форума участваха 20 водещи технологични компании, инженери и изобретатели. Те споделиха опита си с над 700 млади специалисти, студенти и гимназисти. 

Водещият Любомир Янчев

Водещ на събитието беше 19 годишният ученик Любомир Янчев, лауреат на редица състезания по програмиране.

Бъдещите инженери присъстваха на презентациите на успешни мениджъри, предприемачи и създатели на нови технологии. Сред тях бяха Елица Панайотова (Sofia Tech Park), Георг Свендсен (GLOBUL), Добромир Петков (Евромаркет), Ивайло Пенчев (Walltopia), Атанас Атанасов (ученик-изобретател), Найден Шиваров (БАН), Мартин Бояджиев (Overgas) и други. Те представиха собствени разработки и различни технически решения, споделиха опит, дадоха практически съвети и най-вече вдъхнаха оптимизъм за личното и професионално развитие на инженерите в България. За да се развива успешният инженер, той трябва преди всичко да харесва това, което прави и да бъде полезен. Лекторите във форума споделиха, че за тях инженерите са двигател на икономиката и иновациите.

Добромир Петков, мениджър направление Заваряване, Специализирана техника и Металообработваща техника в Евромаркет говори за ролята на високите технологии и добре обучените специалисти за развитието на българската индустрия.

Power Wave на Lincoln Electric

На снимката: Добромир Петков представя високоскоростните инвенторни заваръчни машини Power Wave на Lincoln Electric.

На

Иновативните технологии, които той представи могат да се прилагат масово в индустрията за подобряване на производствените показатели качество, скорост и цена. Добромир Петков разказа как инженерът се вписва в Евромаркет и колко важно за компанията е обучението на един специалист през целия му кариерен път.

конкурентоспособност

Непрекъснатото обучение и новите технологии на пазара водят до конкурентоспособност, както на специалистите, така и на бизнеса. Видео с цялата презентация на Добромир Петков, може да гледате тук:

След презентационния блок посетителите имаха възможност да проведат неформални дискусии с лекторите, които отговаряха на въпроси за възможностите за реализация и развитие на инженерите в компаниите.

Аз, инженерът и Евромаркет

Добромир Петков отговаря на въпроси на студенти. На снимката: Димитър Димитров, студент специалност Енергетика в Технически университет.

На кариерното изложение имаше щандове-работилници на различни компании. Проведе се и състезание по роботика.

Форумът „Аз, Инженерът” беше оценен от всички участници като изключително успешен и ще очакваме следващите му издания.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.