Новини

Грома Холд избра последен модел бетон-помпа CIFA K56L за своите най-предизвикателни обекти

17.01.2024 Грома Холд избра последен модел бетон-помпа CIFA K56L за своите най-предизвикателни обекти

Бетон помпа Cifa K56L: Иновация и Ефективност в Строителството

Новият модел 56 м. бетон-помпа - CIFA K56L бе избрана от водещата строителна фирма Грома Холд ЕООД, която работи по някои от най-стратегическите и комплексни инфраструктурни обекти в страната. CIFA K56L е оборудвана с най-големият помпен механизъм HP 1808 ECX (180 куб.м. на час). Помпата разполага с цилиндри с диаметър 260 мм и намален брой тактове на помпената група  - способстащи за минимално износване на тръбопроводи и тн. износващи се компоненти. С  оглед на голямата помпена група и възможност за увеличено налягане на 83 бара, помпата е особено подходяща за високи сгради, големи фундаменти и тн. взискателни обекти от всякакъв мащаб. Бетон-помпата е оборудвана с допълнителни резервоари за вода и гориво в стабилизаторите, позволяващи машината да работи ,независимо, максимално дълго, като се минимизира нуждата от презареждане на обекта, дори и при големи фундаменти. Помпата разполага и с LED осветление на работната платформа ,стабилизаторите, както и в задната страна при коша, което позволява помпата да работи безпроблемно при намалена светлина или в тъмната част на деня. Благодарение на своята усилена, но същевременно олекотена Heavy Duty рама, помпата е компактна, но в същото време много стабилна, за което способства и интелигентната система SMARTRONIC. От производителят са наблегнали на удобството за поддръжка, като агрегатите , подлежащи на обслужване са изнесени по удобен начин, като например хидравличния резервоар е интегриран в рамата и удобен за достигане. Помпата е монтирана на шаси ВОЛВО FMX 500 , с много висока спецификация – с усилено шаси, минимално междуосие, съответно висока маневреност и нисък разход на гориво.

Повече за помпата

Steeltech K56L е новата бетон-помпа на CIFA K56L е комбинация от интелигентни решения за подобряване на удобството при използване, здравината и лекотата. CIFA се стремеше да надмине голямата надеждност на модела с дължина 55 метра, който вече е индустриален стандарт, като представя още по-здрав и лесен за поддръжка модел, като същевременно намалява общите разходи поддръжка на оборудването Помпата K56L е усилена и универсална машина, която е първият избор за работа на големи строителни обекти. В нея могат да бъдат монтирани три различни помпени агрегата (отворената версия HP1606H и затворените помпени механизми HP1608EC и HP1808ECX).
Steeltech K56L е оборудвана със стрела с пет секции и конфигурация RZ. Това решение е идеално за напълно използване на всичките 55.1 метра от пълната вертикална разтегаемост, без да усложнява работата  по време на фазата по разпъване. Освен че тръбите са външни за лесна поддръжка, новият купол гарантира, че стрелата се затваря по-компактно, така че да не излиза извън помпения агрегат или над кабината.

Нова система за стабилизация
Системата за стабилизация е с форма на Х: предните стабилизатори имат двойно разтягане, което намалява времето за отваряне и площта за стабилизация. Издърпващите се задни стабилизатори съдържат два пластмасови резервоара (600 литра) за вода и дизел. Редактираният и опростен дизайн, заедно с интелигентните електронни системи, намаляват времето за разгъване, като същевременно гарантират максимална безопасност по време на работа и подобряват производителността.

Нов тежкотоварен дизайн
Благодарение на своята усилена, но същевременно олекотена Heavy Duty рама, помпата е компактна, но в същото време много стабилна, за което способства и интелигентната система SMARTRONIC.

Интелигентен и свързан
K56L използва пълната си мощ благодарение на интуитивното и ефективно електронно управление. Множество интегрирани системи помагат за редовните операции и правят операциите на място по-лесни и по-безопасни. Интелигентното управление на помпата на камиона се извършва чрез системата Smartronic®. Опционалният CIFA Vista е мощен съюзник в управлението и наблюдението на машинния парк на компанията, поради което новият K56L може също да бъде оборудван с телеметрия CIFA Vista, способна да геолокализира превозното средство, да управлява поддръжката и, най-важното, да записва производителността, разхода и съобщенията за грешки. Бетон помпата Cifa K56L представлява високотехнологично решение в строителния сектор, предлагайки впечатляваща функционалност и надеждност. С технологичните си характеристики и проектиране, този модел е идеален за различни строителни проекти, където е от съществено значение точното и ефикасно доставяне на бетон.

Технически Характеристики

1. Капацитет и Обхват
Бетон помпата Cifa K56L, доставена в България наскоро, разполага с впечатляващ капацитет за изпомпомване на бетон, който достига до180m3/h на час. С обхват, който варира от 45,6m хоризонтален обхват до 14,4m височина на разгъване, този модел осигурява равномерно и прецизно покриване на работната площ.

2. Технологични Иновации
Снабдена с последни генерации технологии, Cifa K56L е оборудвана с автоматизирани системи за управление, които не само оптимизират процеса на бетониране, но и осигуряват лесна и интуитивна употреба за операторите.

3. Маневреност и Портативност
Съчетавайки мощ и маневреност, този модел бетон помпа е проектиран за работа в различни условия. Портативната конструкция позволява бърз и лесен транспорт на местата на строителство.

4. Енергийна Ефективност
Системите за енергоспестяване на Cifa K56L гарантират икономично използване на енергията, като същевременно осигуряват висока производителност.

5. Междуосово Разстояние и Маневреност
Този модел бетон помпа предлага възможност за монтаж на камиони с малко междуосие 10x4, което осигурява отлична маневреност, подходяща за големи строителни обекти.

6. Предни Двойни Телескопични Опори
Снабдена с предни двойни телескопични опори, Cifa K56L предоставя стабилност и сигурност при работа върху различни повърхности.

7. Специализирани Размери за Стабилизация
Специално проектирани размери осигуряват стабилно поставяне на бетон помпата във всички видове работни обекти.

8. Секционна Стрела и Системи за Управление
Бетонната помпа Cifa K56L разполага с 5-секционна стрела с RZ сгъване, която предоставя следните параметри:
•    Диаметър на тръбопровода (mm): 125
•    Максимална вертикална височина (m): 55.1
•    Максимално хоризонтално разстояние (от центъра на въртящата ос) (m): 49.9
•    Нетно хоризонтално разстояние (m): 45.6
•    Минимална височина при разгъване (m): 14.4
•    Брой секции: 5
 

Ъгли на отваряне на секциите:
•    1-ва секция: 90°
•    2-ра секция: 180°
•    3-та секция: 180°
•    4-та секция: 254°
•    5-та секция: 213°
•    **Ъглово въртене: +/-270°
•    Дължина на краен маркуч (m): 3

Системи за Управление

Системите за управление на Cifa K56L включват:
•    Smartronic Silver (HP1606H)
•    Smartronic Gold (HP1808ECX):
Включва ASC Advanced Stability Control за автоматично управление на стабилността, ABC управление на огъването на стрелата (Antibouncing), автоматично отваряне и затваряне на стрелата. Включва дистанционно управление Hetronic или HBC с дисплей.

Стандартно Оборудване и Допълнителни Опции

Стандартното оборудване включва:
•    Система за централизирано смазване на стрелата.
•    Вентил за изключване на бетона и решетката на бункера.
•    Авариен механизъм за помпен агрегат 2.
•    Радиоуправление Hetronic с 3 манипулатора.
•    Кабел за аварийно радиоуправление с дължина 20 м.
•    Пластмасов резервоар за вода с обем 600 литра.
•    Водна помпа с капацитет (50 л/мин - 50 бара).
•    LED осветление за стабилизация и бункера.
•    Двуслойни тръби с вмъкнати вътрешни слоеве от хром-карбид на цялата тръбопроводна линия.
•    Аксесоари за измиване.
•    Висока издръжливост на компонентите, най-изложени на износване („S” вентил, износваема плоча, компенсационен пръстен).

Опциите включват:
•    Smartronic Video Antibouncing.
•    Advanced Stability Control 2.0.
•    Автоматично отваряне и затваряне на стрелата.
•    Допълнителна разпределителна стрела B5RZ 56/51.
•    Избор на персонализирани цветове.

 

Всички тези елементи образуват високоевропейска и технологично напреднала бетон помпа, подходяща за най-големите строителни предизвикателства.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.