Новини

Komatsu и Williams Racing съживяват историческото си партньорство

16.02.2024 Komatsu и Williams Racing съживяват историческото си партньорство

Vilvoorde February 2024 — Водещият производител на тежка строителна и минно-кариерна техника Komatsu подписа многогодишно споразумение с Williams Racing, за да стане основен партньор на британския отбор от началото на сезон 2024 в Световният Шампионат на Формула 1 (F1).

Komatsu беше ключов партньор на Williams Racing във Formula 1 през 1980-те и 1990-те години, периоди изобилстващи от успехи за отбора. Най-забележителните постижения бяха през 1996 и 1997 година, когато Komatsu подкрепи Williams Racing с Деймън Хил и Жак Вилньов в надпреварата при Конструктори и Пилоти. С поглед към бъдещето, двете марки желаят да развиват общата си история, като влизат в нова епоха.

Базираната в Токио Komatsu е водеща в иновациите в сектора за производството на оборудване повече от 100 години. Както се отразява в маркетинговото си обещание, "Създаване на стойност заедно", компанията вярва, че съвместните партньорства са оптималният начин за създаване на траен положителен ефект.

Логото на KOMATSU ще бъде видно брандирано както на болида така и на екипите на Williams Racing за предстоящия сезон на Формула 1 през 2024 година.

Официалното партньорство на KOMATSU и Williams Racing е отражение на общите ценности на двете компании като дългосрочно инженерно развитие, развитие на технологиите и бъдещи талантливи поколения: официални партньори на STEM, Early careers, Esports, Construction Machinery. KOMATSU  ще искат да засилят фокуса към следващото поколение иноватори чрез STEM събития, които ще са подпомагани от Esports платформата на Williams racing, това ще е част от партньорството между двете компании.

„KOMATSU и Williams racing имат общи ценности относно иновациите и развитието на хората“ – казва Хироюки Огава, президент и изпълнителен директор на Komatsu Ltd. „По време на нашето партньорство искаме да създаваме стойност заедно, както на пистата, така и извън нея. Нашето партньорство с Williams Racing съвпада с мисията на KOMATSU да създава стойност чрез производство и развитие на технологични иновации за създаване на устойчиво бъдеще, в което хора, бизнес и планетата ни могат да се развиват заедно.“

Една от движещите сили, която стои зад това партньорство е общата визия, която двете компании споделят.

Основните качества, които са въплътени в ДНК-то и ценностите на KOMATSU, като най-нови технологии, несравнимо качество и неповторима надеждност, са също представени и от Williams Racing  на най-високо ниво в моторните спортове. Това ново партньорство създава добра основа за съвместна работа между KOMATSU и Williams Racing. Двете компании изразяват желанието си за съвместна работа в различни сфери, особено за развитието на хората и за намиране на възможности за още по-голямо техническо инженерно развитие.

Джеймс Ваулс, изпълнителен директор на Williams Racing каза: „Williams Racing с удоволствие възстановява партньорството си с KOMATSU. Радвали сме се на големи успехи в миналото и възстановяването на това партньорство е значителна стъпка за

дългосрочната мисия на Williams Racing да бъде отново лидер в шампионата. Williams и KOMATSU сме отдадени на това да намерим и развием най-добрите млади таланти в стремежа ни да постигнем целите си, и се радваме, че ще работим отново заедно.“

Логото на KOMATSU ще бъде видно брандирано както на болида, така и на екипите на Williams Racing за предстоящия сезон на Формула 1 през 2024 година.

С дейности в над 140 страни, KOMATSU е световен доставчик на първокласна тежка строителна и минно-кариерна техника, услуги и решения. Компанията представи първия в света автономен дъмпер (самосвал) през 2008 година и помага на своите клиенти да достигнат въглеродно неутрално бъдеще със своята гама от електрически и хибридни машини за строителния и минния бранш, както и нови горивни клетки.

За Williams Racing

За повече от 45 години, Williams Racing  е бил лидер в един от най-бързите спортове на планетата, като е в топ 3 на най-успешните отбори състезавали се в световния шампионат на Формула 1. С почти несравнимо инженерно наследство и опит от управление на болиди от Формула 1, както и незабравими времена, показващи, че съперниците винаги трябва да внимават, Британския отбор има спечелени 16 шампионатни титли. От създаването си през 1977 година от уважавания сър Франк Уилямс и инженерният пионер сър Патрик Хед, отборът е ставал шампион при конструкторите девет пъти, в колаборация с Cosworth и Honda.

За Komatsu

KOMATSU разработва, произвежда и доставя нови технологии, машини и услуги за строителния, минния и горския бранш, както и машини за повдигане на различни товари. За повече от век компанията създава стойност за клиентите си чрез производство на иновативни технологии, партнирайки си с други компании, за да осигури уствойчиво бъдеще, в което хора, бизнес и планетата могат да се развиват заедно. Индустрии по целия свят използват машини на KOMATSU за изграждане на модерна инфраструктура, добив на критични суровини и минерали, обработка на горски площи и производство на крайни продукти. Глобалната мрежа от дистрибутори помагат на клиентите на KOMATSU да подобрят безопасността, да увеличат производителността си докато непрестанно оптимизират своята дейност. Научете повече на www.komatsu.jp/en.

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.