Новини

Евромаркет Кънстракшън представя: Новите ултра компактни телескопични товарачи Manitou ULM 412 и 415 H

27.05.2022 Евромаркет Кънстракшън представя: Новите ултра компактни телескопични товарачи Manitou ULM 412 и 415 H

 В началото на тази година Manitou Group представи новата ултра компактна серия телескопични товарача Manitou ULM, разработени така, че да пести време и пари на крайните потребители.

Телехендлерът работи отлично на неравни терени, независимо дали се използва в строителството, озеленяването или селското стопанство. Благодарение на компактните му размери (ширина от 1,49 м и височина от 1,92 м) и транспортируемото му тегло (по-малко от 3 тона) той може да бъде натоварен на ремарке с общ капацитет от 3500 кг и да се управлява със стандартна европейска шофьорска книжка. 

Manitou

Моделът се предлага в две версии: с товароподемност съответно 1,25 тона и 1,5 тона и височина на повдигане 4,3 м, в зависимост от опциите (ULM 412 H and ULM 415 H). Налични са и 20 вида различни прикачни.

Новата серия ULM включва също задвижване на четирите колела с осцилация на задния мост  и три режима на управление. Предлага се широка гама от гуми, от които клиентите могат да избират, заедно с висок просвет от 29 см. Малкият радиус на завиване и режимът на управление на четирите колела правят маневрирането още по-лесно.

Сред водещите технически параметри на Manitou ULM са:

  • Двигател с мощност 35,1 h.p. (26,2 kW) (отговарящ на екологичния стандарт Stage V). Обработката на отработените газове се извършва с помощта на DOC (катализатор) и филтър за твърди частици.
  • Хидростатична трансмисия, която гарантира плавно управление (и в тесни пространства). Смяната на предавките може да се извършва по време на шофиране, което спестява време.
  • Едновременни хидравлични функции на стрелата. Разпределител на хидравличния поток за по-ефикасна работа. Възможност за извършване на една или повече хидравлични фукции със същата прецизност.
  • Инчинг функция. Тази опция ускорява движението на стрелата и в същото време лимитира скороста на движение на машината. Тази функция е изключително полезно при подреждане на бали и палета.
  • Инновативна система за автоматична нивелация на палетните вилици, която доприняса за по-ниски експлоатационни разходи. Премахва се компесаторния цилиндър, което спомага за увеличена видимост зад машината.

Manitou

Серията предлага още безспорни предимства:

  • Експлоатационни разходи - функцията Stop & Start намалява разхода на гориво, емисиите на CO2, броя на записаните часове на двигателя и шумовото замърсяване чрез автоматично спиране на двигателя, когато машината е неподвижна. Рестартирането на двигателя е автоматизирано без завъртане на ключа.
  • Помощ по време на шофиране – операторът бива информиран в реално време за използването на машината (чрез информация, която се визуализира на дисплея).
  • Джойстик на плаващ подлакътник - изключително за Manitou, JSM позволява да се контролират всички движения в пълна безопасност и без умора, само с една ръка.
  • Оптимална видимост – прозорецът на покрива е изработен от поликарбонат, прозрачен и много устойчив материал, отговарящ на стандартите FOPS (защита срещу падащи предмети). Маркучите са добре защитени вътре в стрелата за ясна видимост от дясната страна.
  • Бърза и лесна поддръжка - Сервизните интервали и кодовете за грешки се показват на цифров дисплей на таблото. Капакът на двигателя с голям отвор (отстрани на машината) позволява лесен достъп до основните компоненти. Резервоарите за гориво и хидравлично масло са лесно достъпни и ясно идентифицирани, а акумулаторът е разположен точно под кабината.

Manitou

Вижте машините в действие тук: Youtube Manitou и тук: Youtube Manitou

Ако искате да разберете повече за новата серия на Manitou, свържете се с наш представител от формата за контакт тук: Форма за контакт

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.