Новини

TOYOTA спечели Платинена награда от EcoVadis

08.05.2020 TOYOTA спечели Платинена награда от EcoVadis

Евромаркет Кари с гордост съобщава, че Toyota Material Handling Europe (TMHE) беше отличена с наградата “EcoVadis Platinum”, най-високата възможна оценка от световната организация EcoVadis.


Всяка година TMHE се оценява от EcoVadis, която се фокусира върху темите Околна среда, Труд и Човешки права, Устойчиви обществени поръчки и Етика. През последните няколко години Toyota печелеше Злато, но тази година спечели Платина. Това е най-високата възможна оценка, класирайки TMH в първия 1 % от компании  в сектора „Машини с общо предназначение“.

„EcoVadis Platinum ни дава възможност да изградим още по-голямо доверие с нашите клиенти, доставчици и партньори, и насърчава всички нас в Toyota Material Handling Europe да продължим да интегрираме устойчивостта в начина си на работа“, казва Том Шаленбург, Директор за устойчиво развитие в TMHE.

EcoVadis предоставя прозрачност за клиентите

Поради нарастващата световна тенденция за увеличаване прозрачността и отчетността на веригата на доставки, все повече компании включват рейтинга CSR (Corporate Social Responsibility) в своите процедури за обществени поръчки. TMHE използва характеристиките на EcoVadis, за да оптимизира процесите и да постигне най-висока ефективност в своята мрежа. Водещата компания за оценка на устойчивостта, предоставя такава за над 61 000 доставчици по целия свят - за техните екологични, социални и етични резултати. Онлайн платформата позволява на 175 мултинационални компании да имат достъп до рейтингите на избраните от тях доставчици от 155 страни.

Екипна работа

Всички европейски фабрики и местни организации на TMH преминават през това годишно проучване, като всяко предприятие се оценява индивидуално. Досега 16 от 26 местни организации са постигнали ниво Злато на EcoVadis. Резултатът на TMHE отчита всички европейски данни и също така включва някои на Toyota Industries Corporation (TICO).

През 2018 година TMHE получава и първата по рода си награда за високо качество на доставчик от EcoVadis - “Best Group Engagement”. Наградата представлява ангажимента на Toyota за прозрачност на всички местни организации, златен рейтинг за 30 % от дъщерните дружества и класиране в топ 3 % на бранша.

Платинен резултат

EcoVadis оценява четири области, като Труд и Човешки права е с най-голяма тежест.

Toyota получи следните оценки:

• Труд и Човешки права - 80/100

• Околна среда - 80/100

• Етика - 70/100

• Устойчиви обществени поръчки - 70/100


За Toyota Material Handling Europe

TMHE е европейската централа на Toyota Material Handling Group, която е част от Toyota Industries Corporation - световен лидер в производството на подемно-транспортната техника. Тя подпомага бизнеси от всички области в повече от 30 европейски страни, предлага пълен набор от уравновесени мотокари, електрокари, складова техника и услуги, решения с добавена стойност и иновации. Над 95 % от машините се произвеждат в европейските фабрики в Швеция, Франция и Италия - всички според стандартите за качество на TPS (Toyota Production System).

За EcoVadis

EcoVadis е световноизвестна организация, която оценява компании доставчици с цел подобряване на екологичните и социалните им практики. С платформата EcoVadis фирмите могат да следят устойчивостта на своите доставчици и да избират нови надеждни партньори. Подкрепена от мощна технологична платформа и световен екип от експерти, лесни за използване и приложими показатели, EcoVadis предоставя подробна информация за екологичните, социалните и етичните рискове в 188 категории за покупки и 150 страни. TMHE е сред повече от 45 000 фирми в мрежата на EcoVadis. Всички работят по единна методология за оценка, сътрудничество и подобряване на устойчивостта, с цел защита на техните марки, насърчаване на прозрачността, иновациите и ускоряване на развитието.

Вижте цялата продуктова гама на подемно-транспортна техника Toyota, предлагана от Евромаркет Кари, тук: Подемно-транспортна техника

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.