Новини

Как да изберете професионална прахосмукачка?

29.09.2021 Как да изберете професионална прахосмукачка?

Според нашите специалисти при избора на професионална прахосмукачка има няколко въпроса, които потенциалният потребител трябва да си зададе:

  • Какъв е типът на работата?
  • Колко силен е вакуумът?
  • Нужно ли е прахосмукачката да е нискошумна?
  • Издръжлива ли е машината и изисква ли специална поддръжка?
  • Какъв е периодът на гаранционното обслужване?
  • Трябва ли да има специални системи за филтриране на въздуха?
  • Какви аксесоари са стандартно окомплектовани с машината?
  • Ползва ли филтърни торби или е безфилтърна?
  • Каква е цената на машината?

Hako products

Тип на работата: Повечето прахосмукачки са предвидени да работят върху всякакви повърхности. Основно съображение при избора на прахосмукачка е това дали ще се използва за поддържащо прахосмукчене, или ще е нужно да се засмуква вода или специални отпадъци. Ако прахосмукачката не е предвидена за почистване на такива материали, има опасност да се развали преждевременно. За поддържащо почистване обикновената професионална прахосмукачка за сухо почистване е напълно подходяща за постигане на отлични резултати. За специализирани нужди има водосмукачки и индустриални прахосмукачки, които са с добре защитени двигатели, предвидени да издържат при тежки условия на работа.

Сила на вакуума: Силата на вакуума е основна характеристика на машината. Обикновено се измерва в милиметри воден стълб – т.е. височината, на която вакуумът ще повдигне вода в тръба с определен диаметър. Прахосмукачки с 2600-2700 мм воден стълб се смятат за достатъчно мощни, като ефектът много често е визуален – мокетът или килимът залепват за четката от силния вакуум.

Шум на прахосмукачката: В хотелите е изключително важно прахосмукачката да бъде достатъчно тиха, за да не смути гостите. За разлика от тях в ресторантите почистването може да се извърши, когато няма посетители, поради което не са нужни специални изисквания за нивото на шума. Но дори и при тях е възможно нискошумните прахосмукачки да са от полза заради затрудненията при намиране и управление на персонала в извънработно време. Прахосмукачки с ниво на шума от 65 dB и по-ниско се смятат за изключително безшумни, като често се чува само шумът от въздуха на машината, но не и от двигателя.

Издръжливост: За разлика от домакинските прахосмукачки повечето професионални прахосмукачки са предвидени за продължителна и натоварена работа. Обикновено двигателят на една професионална прахосмукачка може да издържи 1600 часа работа, което е 3 до 4 пъти повече от тези на домакинските еквиваленти.

Гаранционно обслужване: Важно е да се проучи кой поддържа гаранционното и следгаранционно обслужване на машините и в рамките на какъв период може да бъде ремонтирана прахосмукачката в случай на необходимост. Срокът на гаранционното обслужване също трябва да се научи – не се колебайте да попитате представителите на различните марки дали той може да бъде удължен.

Системи за филтриране на въздуха: В повечето случаи специални системи за филтриране на въздуха не са необходими, тъй като повечето професионални машини са с достатъчно висок клас на прахозадържане. Въпреки това, ако в хотела има специални стаи за гости с алергии, полезни са специалните системи за ХЕПА филтрация, които задържат 99.97% от всички частици до 0.3 микрона (1 микрон = една хилядна от милиметъра).

Аксесоари: Повечето професионални прахосмукачки са стандартно оборудвани с основна четка за смесено почистване на меки и твърди повърхности, както и с допълнителни четки за почистване на тапицерии, ъгли и пердета. Допълнително предимство са аксесоари като ротационна четка за обиране на влакна, косми, храна и др., които обикновено не са част от стандартното оборудване, но могат да бъдат незаменим помощник, който ще повиши продуктивността на машината.

Филтърни торби: Повечето професионални прахосмукачки са с филтърни торбички, но има и машини, които използват системи с водно филтриране. Последните обикновено са с по-висока цена. Филтърните торбички са консумативи, които могат да бъдат закупувани директно от представителите на различните марки или да бъдат закупени еквивалентите им от български производител на доста приемливи цени.

Цена на машината: Цените на повечето професионални прахосмукачики за сухо почистване варират от 200 до 600 лв. в зависимост от гореизброените фактори и марката на машината..Водосмукачките и индустриалните прахосмукачки като цяло са с по-високи цени.

Ако искате да разгледате пълната гама професионални прахосмукачки Hako, които Евромаркет Кари предлага - вижте тук: Прахосмукачки Hako

Обратно към новините

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.