Новини

Върни се към сервизи
Промоции Промоция: Професионални пароструйки Kränzle Therm C 13/180

Уважаеми клиенти, Предлагаме на Ваше внимание специално предложение от нашия партньор Kränzle - водещ немски производител на професионални водоструйки и пароструйки з...

25 години Евромаркет Tools: Александър Колома за иновациите в света на инструментите

18.09.2019 25 години Евромаркет Tools: Александър Колома за иновациите в света на инструментите

Евромаркет Tools е бизнес направление в рамките на Евромаркет Груп, специализирано в търговията с ръчни, строителни, индустриални и измервателни инструменти, чиито партньори са производители като Gedore, Bosch, Cembre, GÖLZ, Putzmeister, Fastverdini, Airlessco, T-Jep, Sumake, Mitutoyo, Kohler-SDMO и др. Тази година то отбелязва своя 25-и рожден ден. По този повод потърсихме неговия ръководител – г-н Александър Колома. Разговаряме за равносметката от дългогодишното пазарно присъствие, най-отличителните иновации в света на инструментите, прогнози за пазара на инструменти, както и за предстоящото участие на Международен технически панаир Пловдив. Вижте повече:

Г-н Колома, в началото на разговора ни бихте ли разказали малко повече пред читателите за направлението Евромаркет Tools (Евромаркет Инструменти)?

Евромаркет Tools е първото самостоятелно бизнес направление в Евромаркет Груп. Основано е през 1994 г. с подписването на договора за партньорство със световния производител на ръчни инструменти GEDORE. През годините, опознавайки в детайли нуждите на клиентите, разширихме портфолиото си с широка гама продукти за индустрията и строителството, като селекцията на доставчици винаги е била прецизна и по ясни критерии – качество, иновативност и коректност в отношенията. За нас това е начинът да надграждаме компетенциите си и да допринасяме за мисията на Евромаркет да трасферира световните иновации към българския бизнес. В един момент продуктовото ни портфолио се разшири дотолкова, че се наложи да обособим няколко поднаправления за различните продуктови групи – строителни инструменти и машини, индустриални инструменти и машини, измервателни инструменти и машини и хидравлични компоненти.

Тази година Евромаркет Tools отбелязва своя 25-и рожден ден. Каква е равносметката за това дългогодишно пазарно присъствие?

Ние сме част от търговска компания, затова равносметката ни се основава предимно на цифри. Не искам да влизам в конкретика, но нашите цифри показват постоянни ръстове, многобройни реализирани проекти и нови партньори. Те нямаше да бъдат реалност без чудесния екип от компетентни търговски и сервизни специалисти, който се грижи клиентите ни да получават ефективни решения. Фактори за успеха ни са също изключителната гъвкавост по отношение на динамично променящите се процеси на снабдяване, модернизирането на вътрешните ни процеси и усилията ни за повече присъствие пред клиентите.

Кои са най-отличителните иновации в света на инструментите? Налични ли са вече в България?

Има две ясно изразени тенденции от сферата на инструментите, които предизвикват интерес. Едната е свързана с използването на инструментите, а другата – с процеса на снабдяване.

При използване на инструментите в индустриални условия все повече се търси отчетност и проследимост на извършените действия и операции с тях. Ето защо можем да говорим за навлизане на IoT (Internet of Things) – концепция за комуникация и свързаност между различните инструменти, машини и приспособления, позволяваща обмен на информация без човешка намеса, автономни работни процеси, по-висока ефективност и точност на работа. Първите подобни продукти, които въведохме на пазара преди 6-7 години, бяха измервателни инструменти със софтуер и опции за свързване. Днес вече представяме на потребителите най-различни инструменти, като например отвертки за асемблиране с пълна проследимост и запис от параметрите на всяко едно завиване, подходящи за вграждане в автоматизирани линии. В бъдеще ще представяме на българския пазар още по-широка гама от такива продукти.

В процесите на снабдяване също има значителни иновации. Във време, в което повишаването на ефективността е ключов фактор, изискванията на клиентите са насочени към прозрачност, дългосрочно планиране на разходите и бърза доставка. Направихме много промени, за да опростим целия двустранен процес по офериране, поръчка и доставка, и виждаме, че те се оценяват положително.

Какви наблюдения имате относно състоянието на пазара? Може ли да прогнозирате някакви промени и бъдещо развитие?

Индустрията в момента е в подем. Обемът на работа расте, а с него растат и потребностите на клиентите. Постоянно се появяват нови производители на инструменти, които искат да намерят своето място и поради нарасналото търсене успяват да реализират продажби. Очаквам последващото стабилизиране на пазара да отсее неподходящите и некачествени продукти.

Няколко думи за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив. С какво ще се представите на изложението? Какви очаквания имате относно форума и Вашето участие?

Международен технически панаир Пловдив е форум, на който традиционно показваме нови продукти и анонсираме промоции. Клиентите ни са свикнали да се възползват от специални оферти по време на изложението, така че няма да ги разочароваме. По повод 25-годишния ни рожден ден ще представим юбилейни предложения от цялата ни продуктова гама – ръчни, строителни, индустриални и измервателни инструменти. Положили сме много усилия да изберем най-атрактивните си продукти и да ги направим по-достъпни за нашите клиенти. Уверен съм, че усилията ни ще бъдат оценени.

Представянето ни ще бъде на два щанда, първият от които се намира в 13 палата и е предназначен за продуктите на Mitutoyo – измервателни машини и инструменти. На втория щанд, на поле V-6, ще представим нови за българския пазар продукти – професионални и индустриални водоструйки и пароструйки на немския производител Kränzle, като за някои от моделите сме подготвили преференциални условия.

Екипът на Евромаркет Tools

Екипът на Евромаркет Tools по време на обучение за работа с индустриални водоструйки и пароструйки Kränzle.

Заявете ремонт или техническо обслужване Запитване за резервни части
Контакти

Сервиз Инструменти - София
Евромаркет център
1532 Казичене
ул. Околовръстен път 454
тел: 02/ 97 67 100
факс: 02/ 97 67 111
e-mail: tools@euromarket.bg
Лице за контакт:
Александър Зерков
Мобилен: 0887 687 565

Сервиз Инструменти
Регионален офис Русе
7000 Русе
бул. Трети март 42
тел.: 082/ 87 01 04
факс: 082/ 82 27 95
e-mail: ruse@euromarket.bg
Лице за контакт: 
Деан Москов
Мобилен: 0882 015 525

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.