Добри практики

Euromarket

Социална отговорност

Като социално отговорна компания Евромаркет Груп е инициатор на редица социални програми. Евромаркет Груп направи подарък за децата на София като възстанови със собствени средства единствения детски спортен комплекс в Младост 1.

За рекордното време от месец и половина напълно възстановихме неизползваемите преди това площи - асфалтовото покритие и обраслите с трева ограждения, както и съоръженията. Спортният комплекс разполага с игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и тенис на маса, на площ над 1650 кв.м. Целият район около комплекса е почистен и залесен.

Евромаркет Груп работи по дългосрочни програми за подпомагане на децата, лишени от родителски грижи, настанени в домовете за сираци в град Кюстендил и с. Тотлебен, Плевенска област.

Евромаркет Груп е партньор и дарител на ОДЗ № 9 Зорница в София. Ежегодно децата получават коледни подаръци, а персоналът – техника за поддръжка.

Следвайки корпоративната си политика, Евромаркет Груп оказва подкрепа по време на учебния процес на катедра „Корабостроене” към Корабостроителния факултет на Техническия университет във Варна. Компанията подкрепя професионално и материално процеса по подготовка на квалифицирани инженерни кадри за нуждите на корабостроенето и кораборемонта.

В подкрепа на млади таланти в областта на архитектурата и строителството Евромаркет Груп стана съучредител на стипендия на името на големия български възрожденски архитект и строител Уста Колю Фичето, която ще се връчва ежегодно за отлични постижения в учебната и академичната дейност.

Ние вярваме, че трябва да се погрижим за това, което имаме като история и памет, ние трябва да съхраним това, което ни е оставено от поколенията, за следващите.

Евромаркет Груп е създател на фондация Етерна – организация с идеална цел, създадена за възстановяването на Боянската църква. Организирайки дарителска кампания за целта, ние станахме първи дарител и само за четири месеца фондацията събра необходимите средства, така че днес стенописите в източната част на Боянската църква са възстановени и храмът е реставриран цялостно.

През 2010 Евромаркет Груп подкрепи възстановяването на музея на талантливия народен архитект и строител Уста Кольо Фичето в Дряново.

И през 2011 г. Евромаркет Груп продължава да е съпричастен към опазването и съхраняването на националното ни културно наследство. Затова поставихме началото на друга благородна кауза: дарителска инициатива за възстановяването на Гигинския манастир, една от „Вечните сгради на България”.

 

Грижа за околната среда

Разбирайки, че опазването на околната среда е един от най-важните въпроси в световен мащаб, Евромаркет Груп се стреми да изпълни своето задължение на корпоративен гражданин за по-добро общество. Доставяната от нас техника отговаря на всички изисквания за безопасност и природосъобразност.

Грижата за околната среда е един от ангажиментите на Евромаркет Груп. Разделното събиране на отпадъците е стандарт за всички офиси в страната. За целта сключихме договор със специализирани фирми за организиране на разделно събиране и оползотворяване на отпадъците, генерирани от нас.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Тази година Евромаркет активно се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Служители от офисите на компанията в пет големи български града се присъединиха към националното почистване.

 

Инвестиране в човешкия капитал

Започнала с 5 служители, днес персоналът на компанията, заедно със задграничните й дружества, надхвърля 500 души. Добрата бизнес среда в Евромаркет Груп води до ниско текучество и приемственост на кадрите. В компанията вече има и служители второ поколение. Наши служители доведоха порасналите си деца, има бащи и синове, майки и дъщери, братя, сестри, работещи при нас. Всичко това е показателно за атмосферата в Евромаркет Груп, която прави компанията желан работодател.

 

Грижа за служителите

За Евромаркет Груп са особено важни хората, които работят в компанията - нашите специалисти. Затова грижата за служителите е сред основните ангажименти на ръководството. Разработени са обучителни програми както за въвеждане и адаптация на новоназначените служители, така и програми за развитие на професионалните и личностни умения. Евромаркет Груп използва различни средства за мотивация на персонала, включително прогресивно увеличаващо се възнаграждение, бонуси, социални пакети и др.

 

Предлагаме реална възможност за кариерно развитие

Всеки служител на Евромаркет Груп, който има качества и желание, получава възможност за израстване в компанията. Многобройни са случаите, когато служители, започнали работа на най-ниско ниво, достигат отговорни позиции, даващи им възможност да изявят и разгърнат потенциала си. Евромаркет Груп инвестира в развитие на служителите си. Значителни ресурси се инвестират в обучението на кадрите на Евромаркет Груп. Специалисти от фирмата редовно се включват в различни видове обучения: теоретични и практически занятия, курсове за повишаване на квалификацията, маркетингови, продуктови и сервизни обучения, курсове за чужди езици. Мнозина се изпращат на обучение в чужбина. Провеждат се тиймбилдинги и спортни мероприятия, целящи разтоварване и преодоляване на стреса и напрежението от ежедневието.

 

Удовлетвореност на клиента

Стронг 2000 - Даниел Михов
“За първи път работя с Евромаркет Груп и съм много доволен. Впечатлен съм от новия изключително модерен сервизен център на Евромаркет. Поставихме основата на едно добро партньорство с една добра машина.” Най-спокоен г-н Михов се чувства по отношение на сервизното обслужване, което Евромаркет предлага. „Фирмата е гаранция за качество!”, обобщава той.

ДЛВ - Станислав Добрев
„С Евромаркет Груп сме партньори от 9 години. Винаги сме се разбирали и работим много лесно.”

Диана Комерс - Мирослав Петров
“Избрах Евромаркет Груп заради краткия срок на доставка и високото ниво на поддръжка на машините.”

ДЛВ - Добри Владимиров
“Доверявам се на Евромаркет!”

Алвер Строй - Венцислав Стоименов
“Спокоен съм, че работя с Евромаркет!”

Лео 99 - Петър Стоименов
“Стига ми, че са коректни!”

Запознайте се с Евромаркет:

Мисия, визия и ценности

Мисия, визия и ценности

Успехът на Евромаркет Груп се дължи на високите цели, които си поставяме, разбирането за важната мисия, която изпълняваме и ясната визия, която имаме за бъдещото развитие на компанията. прочети повече
Корпоративно управление

Корпоративно управление

Евромаркет Груп се управлява от единно корпоративно ръководство, в съответствие с бизнес плановете на целия холдинг. Надзорният съвет решава стратегически въпроси, контролира, управлява и осигурява текущ мониторинг върху дейността на компанията и дъщерните дружества. прочети повече
Стратегия

Стратегия

Създадена през 1992 година, Евромаркет Груп има непоклатимата репутация на лидер в своя бранш заради оптималното съотношение между високо качество на продуктите, компетентност и добро обслужване от страна на внимателно подбрани и специално обучени търговски и сервизни специалисти. прочети повече
Кариери

Кариери

Ние предоставяме добре работеща среда и възможност на всеки един служител да разкриете потенциала си, за да покаже най-доброто от себе си и да постигне максимални резултати! прочети повече
Антикорупционни практики в Евромаркет Груп

Антикорупционни практики в Евромаркет Груп

В Евромаркет Груп е въведен кодекс за провеждане на открита антикорупционна политика от служителите в цялата компания и всички дъщерни дружества, на всички длъжности и управленски нива. Осигурени са и надеждни практики за контрол. прочети повече
История на компанията

История на компанията

От създаването си през 1992 г. до днес, вече над 30 години развиваме най-големия български холдинг за строителна и индустриална техника. Преминахме както през много успешни, така и през кризисни години. Горди сме, че с много всеотдайност и упоритост изграждаме историята на съвременна България! прочети повече
Актуално и днес

Актуално и днес

Представяме на Вашето внимание различни интервюта, публикувани в разнообразни издания през дългата истрория на Евромаркет Груп АД. прочети повече

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.