Защо машинното почистване е по-евтино от ръчното почистване? Евромаркет и Hako Ви дават отговорите

19.08.2013 Защо машинното почистване е по-евтино от ръчното почистване?  Евромаркет и Hako Ви дават отговорите

»  Защото при почистването с машина може да се пести от редица неща:

- Време за почистване.
Времето е пари. Една относително малка почистваща машина (например почистваща машина, модел Hakomatic В30) е в състояние без проблем да почиства над 1000 м2 на час. За да почистите същото пространство на ръка, ще са ви необходими поне 5 души. Колкото по-голяма и по-замърсена площ имате да почистите, толкова по-осезаема става разликата. В развитите държави, където работната ръка е скъпа, подопочистващата машина възвръща инвестицията си в рамките на една година само от икономия на работна ръка.

Почистващ препарат. Качествените препарати са скъпи. При почистване на ръка, те се поставят на око. Машината дозира препарата в точно определено съотношение спрямо водата. За тази цел моделите на Hako разполагат както със стенна, така и с вградена система за автоматично дозиране на препарата.

- Качество на почистване. Определени замърсявания (например мазнини) се почистват изключително трудно на ръка. Нещо, което подопочистващата машина може да свърши за 10 минути, ще отнеме десетки часове упорито търкане на ръка.

-  Вода. Една качествена подопочистваща машина разполага със система за икономия на водата. Със системата АкваСтоп на Hako могат да се почистят до 30 кв.м. с един литър вода. С едно напълване на резервоара модел В70 може спокойно да почисти 2000 кв.м. Ако трябва да почистим същото количество с кофа и парцал, ще трябва десетки пъти да да сменяме водата.

»    По-качествено ли е машинното почистване от ръчното?

Вижте отговора на този и други важни въпроси относно машинното почистване в прикаченивя файл: Евромаркет и Hako Ви дават отговорите

Обратно към добрите практики

Изпратете запитване

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.

Вашата препоръка

Скъпи клиенти, ще се радваме да се запознаем и да чуем Вашето мнение и предложения за сайта, за да го подобрим за Ваше улеснение.

Код за сигурност: * Ако кодът не е разбираем можете да го презаредите, като кликнете върху него.